Abortus bij hazenlip: "De paniek staat in hun ogen"

THEMA'S:

Een schokkend verhaal uit Het Parool doet de ronde op sociale media. Daarin vertelt verloskundige over een stel dat een tweede kind verwacht, maar ontdekt bij de 20-wekenecho dat het een hazenlip heeft.

“Tegenwoordig kunnen ze steeds meer met plastische chirurgie”, probeert de verloskundige ze te kalmeren. “Er is veel mogelijk voor herstel. Bij het AMC hebben ze hier een speciaal team voor.”


"Alleen een gezond kindje"

De vrouw van het stel wil daar niets van weten. “Nee, dat is niet nodig”, zegt zij. “Wij willen dit kindje niet.” Haar man voegt toe: “We hebben afgesproken dat we alleen een gezond kindje willen.” De verloskundige probeert op het stel in te praten, maar hun besluit staat vast. Het arme kindje met hazenlip wordt door abortus om het leven gebracht.


IVF

Dat is niet het einde. Een half jaar later wordt de schrijfster uitgenodigd voor een moreel beraad. De man en vrouw in kwestie willen namelijk ivf. Of zij mee wil bepalen of het stel daarvoor in aanmerking komt…


Twijfel over authenticiteit

Op sociale media bestaat twijfel over de authenticiteit van het verhaal uit Het Parool. Auteur Mickelle Haest is geen verloskundige maar tekstschrijver, merken Twitteraars op. Zelfs haar religieuze overtuiging – op haar Twitterprofiel zien we een rozenkrans – wordt gebruikt om haar integriteit in twijfel te trekken. Wie met Google zoekt, ziet echter dat Haest vaker de verhalen van verloskundigen optekent.


"Het gebeurt echt!"

Het verhaal choqueert heel wat mensen op Twitter. Terwijl het al jaren de realiteit is. Dat wordt bevestigd door verloskundige Petra Kortekaas:

Bron: Twitter


Overheid werkt mee

Bij een op de zes abortussen is de gezondheid van het ongeboren kind een reden om het te laten doden. En het erge is dat de Nederlandse overheid de abortus van ‘ongezonde’ ongeboren kinderen actief in de hand werkt. Er worden prenatale tests aangeboden om aandoeningen op te sporen, zodat de moeder haar onvolmaakte kindje kan laten doden.


Absurd scenario

We staan pas aan het begin. Door medische vooruitgang weten we steeds meer over pril leven. Wat als we bij een ongeboren kindje van drie weken al kunnen zien hoe intelligent het wordt? Gaan hoogopgeleide ouders het accepteren als hun kind nooit hoger dan vmbo komt? Abortus wordt dan een aantrekkelijke optie. Een absurd scenario, maar vonden we het vroeger ook niet onvoorstelbaar dat we speciaal kinderen met Down zouden opsporen voor abortus?

Stirezo komt op voor de ongeboren kinderen, tegen abortus.
Help onze strijd met een gift!

Laatst bijgewerkt: 9 juni 2021 10:08

Doneer