Abortusactivisten grijpen naar geweld: “Jullie zijn niet veilig. Wij zijn overal.”

Brandstichting bij pro-life centrum CompassCare in Buffalo, New York

Abortusactivisten grijpen naar geweld: “Jullie zijn niet veilig. Wij zijn overal.”

THEMA'S:

“We beloofden steeds drastischere maatregelen tegen oppressieve infrastructuren. Reken er op dat we dat waarmaken, en wat er komt is niet zo makkelijk schoon te maken als brand en graffiti. Van nu af is het jachtseizoen geopend.”

Oorlogsverklaring

Dreigende taal van de Amerikaanse militante pro-abortusgroepering ‘Jane’s Revenge’. De radicale activisten verklaren de oorlog aan alle prolife organisaties en hun medewerkers. Dat dit niet slechts holle taal is, bewijzen de gebeurtenissen van de afgelopen weken. Sinds naar buiten kwam dat het Hooggerechtshof Roe vs. Wade zeer waarschijnlijk gaat terugdraaien, ging er een golf van geweld door de Verenigde Staten. Afgelopen zaterdag nog werd er een zwangerschapskliniek in Oregon in brand gestoken.

Bedreiging en geweld

Van de geweldplegingen is een lange lijst te maken. Een week eerder was een pro-life organisatie in Buffalo, dat zwangere vrouwen hulp biedt, aan de beurt. De daders sloegen ruiten in en gooiden brandbommen naar binnen. Vier kerken in de buurt van Washington werden beklad met dreigende leuzen. Donderdag 9 juni werd een gewapende man opgepakt voor de woning van Brett Kavanaugh, een van de rechters van het Hooggerechtshof. Hij droeg een pistool, een mes, pepperspray en ducttape bij zich en verklaarde van plan te zijn de rechter om te brengen vanwege diens pro-life standpunt. Ook de kinderen van rechter Amy Coney Barret werden bedreigd. De laatste maanden zijn er in de VS maar liefst 17 pro-life centra in brand gestoken.

SCOTUS pro life Flickr CC BY NC 2 0

Een wet die abortus - kinderen doden - toestaat is intrinsiek onrecht, wat het positieve recht ook beweert. Pro Life demonstranten hielden dit besef decennia lang levend voor het Hooggerechtshof in Washington. (Foto: American Life League CC BY NC 2 0)

Kerken moeten oppassen

Pro-life activist Mark Harrington waarschuwt dat vooral kerken moeten oppassen. “Pro-life organisaties zijn gewend aan dreiging en zijn vaak goed beschermd met sloten en camera’s. Maar kerken zijn ‘zachte doelwitten’. Daarom zullen de activisten zich op kerken richten. En die zijn niet voorbereid op wat komen gaat. Als je geen camera’s of alarmsystemen hebt, vraag je om problemen”, zei Harrington. Vorige week nog werd een kerkdienst van televisiedominee Joel Osteen onderbroken door abortusactivisten.

Homeland Security

Maar het zijn niet alleen pro-lifers die waarschuwen voor het geweld. De US Homeland Security, een van de binnenlandse veiligheidsdiensten, tipte onlangs katholieke bisschoppen dat als Roe vs. Wade wordt teruggedraaid, ze aanvallen kunnen verwachten op hun kerken en clerici. Ook zei de dienst dat pro-life politici en medewerkers van pro-life organisaties gevaar lopen.

Lees ook: Stirezo-wakers bedreigd: "Ik sla je hele kop in elkaar"

Opruiing door politici

Van hooggeplaatste politici mag je verwachten dat ze zich tegen dreigementen en geweld keren. Maar het tegendeel is waar. President Biden zei goedkeurend een ‘mini-revolutie’ te verwachten als het Hooggerechtshof doorzet. Lori Lightfoot, de lesbische burgemeester van Chicago, plaatste een opruiende boodschap op Twitter: Aan mijn vrienden in de lhbtq-gemeenschap: het Hooggerechtshof pakt daarna ons. Dit moment moet een oproep zijn om de wapens op te nemen. Het doet denken aan de ophitsende teksten van politici in de aanloop naar de gewelddadige Black Live Matter-demonstraties in talloze grote steden in de VS.

Tweet Lori Lightfoot abortus

Chicago-burgemeester Lori Lightfoot riep op tot het opnemen van de wapens.

Rellen

Ook ‘Jane’s Revenge’ roept abortusactivisten op tot verzet. “Op de avond dat het vonnis [van het Hooggerechtshof] naar buiten komt, vragen we jullie om na het donker naar buiten te gaan. Doe wat je kunt om je boosheid kenbaar te maken. We hebben het tijdstip 8 uur ’s avonds gekozen om te beginnen.” Voor pro-lifers heeft de radicale actiegroep ook een mededeling: “Als abortus niet veilig is, zijn jullie dat ook niet. Wij zijn overal.” Ook deze teksten herinneren sterk aan de uitingen van marxistische groeperingen ten tijde van de BLM-rellen.

Heilig sacrament

Ook in Nederland komt bedreiging en geweld tegen pro-lifers voor. Het kantoor van Stirezo werd meermaals beklad en vernield, en er werden satanische teksten en symbolen achtergelaten. De golf van geweld en de sfeer van opruiing door links, laat zien dat abortus over véél meer gaat dan alleen een ‘keuze’, een ‘vrouwenrecht’ of ‘toegang tot gezondheidszorg’. Deze mensen zijn bereid álles te doen om straffeloos kinderen te kunnen blijven doden. Wie in de weg staat, krijgt te maken met bedreiging, brandstichting of erger. Abortus is voor de Revolutie, die de orde in de samenleving wil vernietigen, een heilig sacrament.

Laatst bijgewerkt: 17 juni 2022 11:33

Doneer