Abortusextremisten bekladden kantoor Schreeuw om Leven

De graffiti met abortusslogans en de doodsverwensing op het pand van Schreeuw om Leven. (Foto: Schreeuw om Leven)

Abortusextremisten bekladden kantoor Schreeuw om Leven

THEMA'S:

Het kantoor van de pro-life stichting Schreeuw om Leven in Hilversum is beklad. Abortusextremisten kalkten in de nacht van 5 op 6 juli met rode verf feministische abortusslogans op de ruiten, naast de doodsverwensing ‘sterf’ en het anarchistische symbool van een omcirkelde A.

Radicalisering abortusactivisten

De stichting doet aangifte bij de politie. Het anarchistische symbool wijst erop dat de daders gezocht moeten worden in kringen van Antifa, een beruchte links-anarchistische groepering met wortels in het communisme. Chris Develing, communicatiemedewerker van Schreeuw om Leven, brengt de aanslag in verband met de toegenomen radicalisering van abortusactivisten na de herziening van Roe vs Wade door het Amerikaanse Hooggerechtshof. Deze herziening zet een streep door het vermeende ‘recht op abortus’ en delegeert wetgeving daarover naar de afzonderlijke staten.

Geweldsoproep in NRC

Als Nederlandse voorbeelden van verharding noemt Develing een recent opinieartikel in de NRC, dat de mogelijkheid tot abortus “iets is om te vieren” noemt. Het artikel bevatte zelfs de geweldsoproep om pro-life “met harde hand” te bestrijden. D66-Europarlementariër Samira Rafaela, riep onlangs op prolifeorganisaties te weren uit het Europees Parlement. In de VS kon zelfs ternauwernood een extreemlinkse moordaanslag op een rechter van het Hooggerechtshof worden voorkomen.

STI WhatsApp-banner

Abortusleuzen

Ook Stirezo is meerdere malen aangevallen door abortusactivisten van Antifa-achtige signatuur. In oktober 2018 drong een vijftal gemaskerde figuren bij nacht het terrein binnen van Casa Nova in Heilig Landstichting, waar Stirezo destijds kantoor hield. Ze spijkerden een affiche met abortusleuzen op de voordeur. Enige weken later probeerden ze door het hek af te sluiten te verhinderen dat Stirezo medewerkers konden deelnemen aan de Mars voor het Leven. Die waren echter daags tevoren al vertrokken.

‘Best wel bedreigend’

De woordvoerder van Schreeuw om Leven zegt de boodschap ”sterf” in combinatie met het symbool van Antifa “best wel bedreigend” te vinden. “Van Antifa is bekend dat ze geweld niet schuwen”, benadrukt Develing tegenover het Reformatorisch Dagblad. Het incident heeft invloed op het gevoel van veiligheid van de negen medewerkers van Schreeuw om Leven. “Bij ons werken grotendeels vrouwen. We willen dat onze mensen zich veilig blijven voelen.”

Laatst bijgewerkt: 8 juli 2022 13:00

Doneer