Abortusoverlevers sterven eenzaam in ‘troostkamertje’

Abortusoverlevers sterven eenzaam in ‘troostkamertje’

THEMA'S:

Wat doe je met een baby die een abortus overleeft? Het Christ Hospital in het Amerikaanse Oak Lawn heeft een speciale kamer ingericht om daar baby's te laten doodgaan, zodat mensen hun huilen niet horen terwijl ze zonder medische verzorging doodgaan.

Half naar buiten

Dit blijkt uit het getuigenis van Jill Stanek, een verpleegster die sprak op een hoorzitting van de Born Alive Act in Washington. Stanek zag abortusartsen ‘partial-birth’ abortussen uitvoeren, dat wil zeggen dat het kind half naar buiten wordt getrokken alvorens gedood te worden. Als dat niet goed gaat, is er een plaats nodig waar de babies kunnen sterven.

‘Troostkamertje’

Volgens Stanek kan dat meer dan twee uur duren. De ‘troost’ van de zogenaamde ‘troostkamertje’ zit hem in het feit dat het kindje soms een dekentje krijgt alvorens alleen gelaten te worden om dood te gaan. Soms gingen de ouders nog wel even naar hun geaborteerde kind kijken, alvorens het definitief alleen te laten.

Foto’s

Stanek legde uit dat de staf het kind soms wel vasthielden, maar als ze geen tijd of middelen hadden om het kindje in hun armen te houden totdat het doodging, legden ze het in de ‘troostkamer’. Daar werden soms ook foto’s genomen in het geval dat ouders een foto van het kind wilden hebben voordat het overleed.

Plank

“Voor er de troostkamer was, werden baby's naar de kamer voor vervuilde instrumentenkamer gebracht om te sterven op een plank. samen met infectiegevaarlijk afval. (pulpitandpen.org)

Stirezo komt op voor de ongeboren kinderen, tegen abortus.
Help onze inzet met een gift!

Laatst bijgewerkt: 8 juni 2021 16:22

Doneer