Abortusvoorstanders steken auto van pro-life journalist in de brand

Abortusvoorstanders steken auto van pro-life journalist in de brand

THEMA'S:

De auto van de Duitse pro-life journalist Gunnar Schupelius is op oudejaarsdag in vlammen opgegaan. De aanslag werd gepleegd door feministische abortusvoorstanders. De bereidheid van pro-abortuszijde om geweld te gebruiken groeit.

Klimaat van angst

Het is de tweede keer dat Schupelius’ auto in brand gestoken is. De aanslag is opgeëist door de feministische groepering ‘Feministische Autonome Zelle’. Die heeft ook Schupelius’ gezin bedreigd. De journalist spreekt van een klimaat van angst in Duitsland. Wie kritiek levert op het pro-abortusstandpunt, krijgt met links-extremistisch geweld te maken. Dat ondervonden ook de Duitse pro-lifers van SOS LEBEN, een zusterorganisatie van Stirezo, waarvan in 2017 het kantoor werd besmeurd.

Aanvallen in Nederland

Ook in Nederland schuwen abortusvoorstanders het geweld niet. In december 2018 probeerden ze pro-lifers van Stirezo op te sluiten door het hek van het Stirezo-kantoor met kettingen te af te sluiten. Op het hek werd een bord met de tekst “Jouw god is niet de baas in mijn buik” bevestigd. De aanval werd opgeëist door links-extremisten. Eerder drongen ze al het kantoorterrein binnen en richtten vernielingen aan.

Zij aan zij met Antifa

De links-extremisten krijgen in hun strijd de steun van op het eerste oog respectabele groepen. Tijdens de Mars voor het Leven in 2019 stonden de abortusvoorstanders van Humanistisch Verbond zij aan zij met Antifa, een groepering die geregeld geweld gebruikt. Dit terwijl links-extremistische groeperingen als Antifa zich volgens onderzoek van de overheid schuldig maken aan "intimidatie via online dreigementen, naming and shaming, bekladdingen, vernielingen en home visits jegens politici en (medewerkers van) instanties en bedrijven".

Omgekeerde wereld

In 2019 was er in Nederland veel te doen om de vermeende intimidatie door pro-lifers, die ongewenst zwangere vrouwen aanspreken bij abortuscentra. Minister Hugo de Jonge, zelf eerst heilig overtuigd van de realiteit van deze intimidaties, liet onderzoek doen en moest concluderen dat er geen bewijs was: “Vrijwel alle gemeenten geven aan dat de demonstraties bij klinieken rustig verlopen en dat er geen klachten of meldingen binnen komen.” Toch blijven linkse politici als Lilianne Ploumen het nepnieuws van ‘pro-life intimidaties’ verspreiden. Het is een omgekeerde wereld.

Stirezo komt op voor de ongeboren kinderen, tegen abortus.
Help onze inzet met een gift!

Laatst bijgewerkt: 16 april 2021 15:07

Doneer