Pro-abortus politici verspreiden nepnieuws over intimidatie bij abortuscentra

Pro-abortus politici verspreiden nepnieuws over intimidatie bij abortuscentra

THEMA'S:

In een commissievergadering van OCW in de Tweede Kamer werden hulp biedende prolife-demonstranten door Ellemeet (GroenLinks), Ploumen (PvdA) en Dijkstra (D66) beschuldigd van intimiderende praktijken. Dit was echter al weersproken in een eerdere brief van minister Hugo de Jonge aan de betreffende commissie.

Geen klachten

In die brief schrijft zorgminister De Jonge: “Vrijwel alle gemeenten geven aan dat de demonstraties bij klinieken rustig verlopen en dat er geen klachten of meldingen binnen komen.” Desondanks zette het drietal Ellemeet – Ploumen – Dijkstra vol in op het ‘intimidatie-argument’.

Gewetenloos

Waar het drietal in feite op doelde was volledige afwezigheid van prolifers bij abortusklinieken. Vrouwen moeten volgens hen ongehinderd en gewetenloos een abortus kunnen laten uitvoeren. Het gaat hen er niet om of het intimiderend zou zijn of niet. Veelzeggend was de uitspraak van Ploumen: “Het aanspreken van vrouwen die op weg zijn naar een abortuskliniek, zelfs als dat respectvol zou kunnen, vind ik volstrekt ongewenst.”

"Kom naar Den Haag"

Ellemeet nodigde de demonstranten uit om naar Den Haag te komen en daar hun ongenoegen te uiten, niet naar de vrouwen die op weg zijn hun ongeboren kind te doden. Ploumen vroeg de minister waarom hij de demonstranten niet oproept om hun ‘intimiderende’ aanwezigheid te staken, want “het moet echt afgelopen zijn met die intimiderende praktijken bij abortusklinieken”.

Laster

Volgens SGP-fractieleider Van der Staaij zet zij “daarmee een beeld neer dat geen recht doet aan de werkelijkheid. Ik kom vooral veel laster tegen, verdachtmakingen en weinig feiten. Duizenden mensen waren bij de Mars voor het Leven, hoeveel rare borden heeft u daar gezien?”

Lees ook: Mars voor het Leven 2019 dwars door centrum Utrecht

Doden van menselijk leven

Van der Staaij benoemde eveneens de veel te vaak verzwegen werkelijkheid dat het hier gaat om het doden van weerloze kinderen. “We hebben het wel over het doden van menselijk leven. Zowel bij abortus als bij euthanasie. Hoe je hier ook over denkt, dat is feitelijk wat er aan de hand is”, zei de SGP-voorman.

De God van Ploumen

Dat is niet wat de pro-abortus politici wilden horen. Ploumen veranderde van tactiek en deed een vals appèl op het christelijk geloof van Van der Staaij door te zeggen dat “Ik ben opgegroeid met een God die toch vooral vergevingsgezind is, maar ook streng is als je andere mensen pijn doet terwijl ze dat op geen enkele manier verdienen.” Opvallend was dat alle pijlen in de vergadering op Van der Staaij gericht waren en dat de vervanger van Carla Dik-Faber van de ChristenUnie, Stieneke van der Graaf, geen verbale steun verleende.

Framen

Het debat was een aaneenschakeling van manieren om de pro-abortusideologie te promoten. Eerst lijken de voorstanders van abortus ‘intimidatie’ zo erg te vinden, maar dan blijkt dat ze überhaupt geen enkele aanwezigheid van wie dan ook rondom de abortusklinieken wensen. Is die aanwezigheid er wel, dan hebben de pro-abortus politici er geen probleem mee om dit te framen als ‘intimidatie’ en dit te blijven rondbazuinen ondanks de duidelijke weerleggingen.

Nepnieuws

Bij de première van de prolifefilm Unplanned heeft Kees van Helden, directeur van Schreeuw om Leven, duidelijk dit nepnieuws ontmaskerd dat verspreid werd over anti-abortusdemonstranten. Zelfs minister Hugo de Jonge schrijft onomwonden in zijn brief aan de Tweede Kamer dat er geen klachten of meldingen binnenkomen.

Lees ook: Unplanned toont rauwe werkelijkheid van de abortuspraktijk

Ware aard

Het pro-abortuskamp laat hiermee zijn ware aard zien. De zelfbeschikking en seksuele vrijheid van vrouwen mag geen strobreed in de weg worden gelegd. Gebeurt dat wel, dan worden alle tactieken uit de kast gehaald om dat te bestrijden, tot het verspreiden van nepnieuws aan toe. Deel dit artikel met zoveel mogelijk mensen en steun ons zodat wij hierover kunnen blijven rapporteren!

Laatst bijgewerkt: 8 juni 2021 10:02

Doneer