Flyeren tegen abortus bij de VU: “ik zie hier niet veel mensen in de regen staan”

Pro-life demonstratie: bij de Vrije Universiteit Amsterdam getuigen van het ongeboren kind

Flyeren tegen abortus bij de VU: “ik zie hier niet veel mensen in de regen staan”

Vrijwilligers van Stirezo en TFP Student Action Europe trotseerden een herfstbui afgelopen woensdagmiddag op de campus van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Menig student herkende de pro-life activisten van vorige campagnes op campussen. Flyers werden uitgedeeld met bemoedigende teksten om ook in Europa het ongeboren leven te verdedigen, net als in de Verenigde Staten. De flyers werden, ondanks dat ze nat geregend waren, maar graag werden aangenomen door de studenten die opkeken wat mensen willen doorstaan om hun idealen te verdedigen.

“U weet wat er kan gebeuren als u deze flyers hier uitdeelt, toch?”

Een jongeman passeerde samen met zijn vrouw het kruispunt toen hij een groep jongemannen met rode capes in de plensbui zag debatteren met linkse leerlingen, en flyers uitdeelde aan de massa die in- en uit de universiteit stroomde. De meneer was bekend met de activistische activiteiten die zich afspelen op de campus, maar “ziet niet veel mensen in de regen standhouden”. Een TFP Student Action Europe-vrijwilliger sprak met hem dat het net als in Amerika, ook in Nederland mogelijk is om terug te vechten tegen de liberalisering van de maatschappij. Voor hij weer voorbij liep maakte hij nog een gebaar van bemoediging en dankbaarheid en wenste ons succes.

Abortus straatcampagne Vrije Universiteit 2

In de stromende regen bij de Vrije Universiteit Amsterdam delen de Stirezo-vrijwilligers flyers uit tegen abortus.

“Denkt u niet dat abortus een kwaad is?”

Aan de andere kant van de straat sprak een medewerker van de universiteit een vrijwilliger aan om te vragen wat hij aan het verkondigen was. “Wij doen een studentenactie tegen abortus, bent u ook een tegenstander?” “Nee, het maakt mij helemaal niet uit. Maar ik vind het prima dat jullie hier staan hoor.” De conciërge wilde gaan schuilen voor de regen toen hij werd gevraagd of hij niet denkt dat abortus een kwaad is: “Soms moet je nou een klein kwaad laten bestaan, want ze zijn nog te jong die vrouwen; die kunnen nog niet zorgen voor de baby.” De jonge vrijwilliger stond verbaasd en vroeg respectvol: “Dus is doden dan de oplossing?” De conciërge had door dat hij iets verkeerds had gezegd en haastte zich gauw naar binnen.

Abortus straatcampagne Vrije Universiteit 3 jpg

Pro-life demonstratie bij de VU: in de stromende regen flyeren deze Stirezo vrijwilligers tegen abortus.

Hysterische oppositie

Vrijwel niemand leek tijd nog zin te hebben om in de regen hun abortusstandpunt te verdedigen. Blijkbaar achtten zij het niet belangrijk genoeg om er een nat pak aan over te houden. Toch schoot er na een half uur een jonge vrouw in het verweer toen zij hoorde: “Helpt u mee om het recht op leven te verdedigen!” De studente verhief haar stem en sloeg met haar armen, “Als ik zwanger was, dan zou ik hier niet meer kunnen studeren. Jij bent een man en gaat mij niet zeggen wat ik moet doen met mijn lichaam!”. Een paar jonge studenten die voorbij liepen trokken hun capuchon van hun hoofd en keken om. De pro-life activist had al genoeg ervaring om niet terug te schrikken voor zo’n openbare uitdaging, “Mevrouw, wat heeft een zwangerschap af breken te doen met of u studeert? Zwangerschap weerhoudt een vrouw niet van intellectuele vorming.” Woest stampte ze weg naar de warme aula van de VU, terwijl ze aan iedereen liet weten de feministische ideologie aan te hangen.

Abortus straatcampagne Vrije Universiteit 4

Pro-life demonstratie: bij de Vrije Universiteit Amsterdam getuigen onze Stirezo vrijwilligers van het ongeboren kind

Na regen komt zonneschijn

Ondanks de liberale wetgeving en indoctrinatie op scholen en universiteiten is er toch een groeiende beweging die zich verzet tegen de aanval op de familie, de Seksuele Revolutie, abortus en andere onchristelijke praktijken die de laatste decennia zijn ingevoerd. Christelijke studenten spreken zich steeds vaker uit, zélfs in linkse milieus. Zij zullen moeten bidden en strijden, om als minderheid uit te groeien en mensen te overtuigen van de ernstige zondes die worden gepleegd. Regen of niet, wij zullen doorgaan met het beschermen van het recht op leven, want na regen komt zonneschijn.

Laatst bijgewerkt: 23 november 2023 10:59

Doneer