Straatcampagne bij de Vrije Universiteit: 'Eerste keer dat ik geluid tegen abortus hoor!'

Het vergt moed om bij een progressieve universiteit op te komen voor het ongeboren leven. (Foto: TFP Student Action Europe)

Straatcampagne bij de Vrije Universiteit: 'Eerste keer dat ik geluid tegen abortus hoor!'

THEMA'S:

Vrijwilligers van Stirezo en TFP Student Action Europe voeren bij de Vrije Universiteit van Amsterdam campagne tegen de zonde van abortus. De campus waarop de jongemannen flyers uitdeelden en studenten uitdaagden om uit de ‘consensus-bubbel’ te stappen, spreekt boekdelen over “diversiteit” en “gelijkwaardigheid”. De universiteit houdt het pro-life geluid echter liever op een afstand. Ondanks pogingen van abortusactivisten en de campusbeveiliging om dit te verhinderen, wilden veel studenten graag in gesprek over morele kwesties.

“Zijn jullie tegen abortus? Wat goed! Ik ben het met jullie eens!”

Nadat de groep had gebeden voor een gezegende campagne, liepen er twee Afrikaanse mannen op hen af. Zij lieten weten dat ze de actie en vooral de moed erg waarderen. De studenten woonden een korte tijd in Nederland en merkten een aanzienlijk verschil op in de cultuur vergeleken met hun geboorteland. Zij hielden zich vast aan christelijke waarden over de heiligheid van het door God gegeven leven en de noodzaak voor een stabiel, Godvrezend gezin voor de opvoeding van kinderen.

Foto 1

Een vrouw gaat in debat met een TFP-lid.

Selectieve houding jegens protesten

Na een kwartier studenten en leerkrachten te hebben kunnen aanspreken over de ernst van abortus, werden we buitengewoon intolerant en brutaal aangesproken door één van de studenten voor de ingang van de universiteit. Zij stond erop dat de pro-life activisten moesten verkassen. Ze dreigde zelfs de beveiligers van de campus erbij te halen als wij niet zouden stoppen met het verspreiden van de pamfletten. De vrijwilligers van TFP Student Action Europe bleven kalm, zij maken dit vaker mee op campussen. Typisch is het, dat de groepen die spreken over tolerantie, gelijkheid en diversiteit, altijd ons moeten hebben. En de ongeboren kinderen die geaborteerd worden komen nooit in aanmerking, zij zijn altijd de kop van jut.

Foto 2

Flyers uitdelen voor de Vrije Universiteit.

'Mijn leven is omringd door conservatieven, behalve als ik hier voorbij loop'

Bij de hoofdingangen van de Vrije Universiteit op de Boelelaan liepen constant studenten langs. Enkelen van hen herkenden de katholieke studentengroep van de voorgaande keren dat ze een openbare campagne deden tegen abortus. Een student aan de faculteit theologie stelde zich voor en wilde graag meer weten over hoe wij Nederland weer christelijk konden maken. Hij vertelde hoe zijn familie hem had beschermd tegen ‘invloeden van buiten’ en hem principes had geleerd die hem hielpen bij het kiezen van bijvoorbeeld vrienden en studiegroepen. In het gesprek kwam al gauw naar boven dat wij ons niet kunnen verstoppen of isoleren, maar juist de publieke opinie moeten beïnvloeden en als het ware het Westen te ‘her-evangeliseren’.

Het tij keren is mogelijk

Abortus is onderdeel van een antichristelijke ideologie die vanaf de jaren 1960 de lakens uitdeelt. Het wil seksualiteit volledig loskoppelen van Gods bedoeling: het voortbrengen van nieuw leven. De ongeboren kinderen zijn een sta-in-de-weg van de Seksuele Revolutie. Daarom moeten ze uit de weg geruimd worden. Alleen met een onwrikbare overtuiging in de christelijke moraal kunnen wij de remedie vinden om de samenleving te herstellen en werkelijk vruchtbaar te maken. De hoop dat Nederland weer een christelijke land wordt is springlevend.

Foto 3

"Sommige studenten hoorde voor de eerste keer een tegengeluid tegen abortus." (Foto: TFP Student Action Europe)

Laatst bijgewerkt: 13 oktober 2023 07:11

Doneer