'Ik wachtte op abortus, toen zag ik je bidden en kon ik het niet doen'

'Ik wachtte op abortus, toen zag ik je bidden en kon ik het niet doen'

THEMA'S:

Terwijl Nederland door corona op slot ging, gingen pro-life wakers - ondersteund door Stirezo - door met bidden en hulpverlening bij abortuscentra. Daarmee hebben ze veel leven gered. Zuster Monja getuigt:

Zoals elke maand stond ik voor het abortuscentrum in Heemstede, verbijsterd over hoeveel mensen er die dag voor een abortus kozen.

Om nieuwe wakers te instrueren en de mogelijkheid te bieden om te oefenen, stond ik deze keer in de rol van een biddend persoon voor de ingang van de hoofdingang.

Met een rozenkrans in de hand bevond ik me weer "op de Golgotha van de moderniteit" om te bidden voor de moeders en vaders, de kinderen en het personeel van de Beahuis & Bloemenhove"kliniek". Ik werd volledig ondergedompeld in het gebed.

Plotseling kwam een vrouw van begin 20 ongemerkt op me af, ze had een glimlach op haar mond toen ze me met een paar zinnen in het Nederlands aansprak. Nadat ik in het Engels had geantwoord, zei ze: "Ik was boven aan het wachten op een abortus, toen zag ik je bidden en kon het niet doen".

Haar vriendje had haar in de steek gelaten, ze ging door en haar moeder wilde het kind... maar ze was bang dat ze het kind niets kon bieden. Kort daarvoor had haar moeder haar bereikt via WhatsApp en verzekerde haar dat ze voor haar zou bidden. En toen heeft zij mij ook nog als religieuze zuster herkenbaar en met de rozenkrans in de hand biddend op de oprit gezien.

Ik moedigde haar aan, en toen liep ze - nogal opgelucht - naar het station.

Het zijn niet wij mensen die levens kunnen redden, alleen God is de Heer over leven en dood. Moge dit getuigenis iedereen aanmoedigen om te bidden voor de ongeborenen en allen die door abortus worden getroffen.

Natuurlijk draagt ook ons getuigenis daaraan bij; vaak is het zelfs voldoende om als overtuigd christen "uit te komen", zodat de mensen aan God worden herinnerd. Niet iedereen kan op deze vreselijke, donkere plekken staan... maar wat iedereen kan doen is: bidden. God beloont u alleen daarvoor.

Geloofd zij Jezus Christus!

Steun de wakers die dag na dag, in weer en wind bij abortuscentra staan om kinderlevens te redden en vrouwen te beschermen tegen abortus. Help met een maandelijkse gift!

Laatst bijgewerkt: 16 april 2021 14:10

Doneer