Margaret Sanger en de racistische oorsprong van de abortusbeweging

Margaret Sanger en de racistische oorsprong van de abortusbeweging

THEMA'S:

“De kwestie van rassenverbetering is een van de onmiddellijke aandachtspunten. Maar terwijl we onze poorten sluiten voor de zogenaamde "ongewensten" uit andere landen, doen we geen poging om de snelle vermenigvuldiging van het ongeschikte en ongewenste in eigen land te ontmoedigen of te verminderen… Deze types worden met een halsbrekende snelheid vermenigvuldigd en nemen ver buiten de normale en intelligente klassen om toe...”

Margaret Sanger

Wie is hier aan het woord? Adolf Hitler, die oproept tot nog meer rassenmoord? Hendrik Verwoerd, die de apartheid bepleit? Donald Trump, die volgens de hysterische linkse media deze ideeën eropna houdt? Geen van allen. De woorden zijn van Margaret Sanger. Oprichtster van Planned Parenthood, ’s werelds grootste abortusorganisatie. Heldin van de ‘emancipatie’ en ‘reproductieve rechten’.

Superieur mensenras kweken

Sanger was in werkelijkheid een racist, die als doel had een superieur mensenras te kweken door zogenaamd inferieure mensen – wat de nazi’s Untermenschen noemden – het fundamentele recht te ontzeggen om kinderen te krijgen. Negers waren in haar ogen minderwaardige mensen. Australische Aboriginals stonden volgens Sanger slechts “één tree boven de chimpansee in hersenontwikkeling”.

Minister, stop de Nederlandse financiering van buitenlandse abortus!

"Negro Project"

Sanger tuigde een heel “Negro Project” op om te zorgen dat er minder zwarte kinderen het daglicht zouden zien. Daarbij werden zwarte artsen ingezet, omdat blanke artsen volgens Sanger gewantrouwd werden door patiënten. Sanger bewerkte zelfs zwarte geestelijken om haar valse evangelie van geboortebeperking te verkondigen. Op ongekend cynische wijze gebruikte zij de christelijke leiders om zwarte mensen dociel te houden: “We willen niet dat het uitkomt dat we de negerbevolking willen vernietigen”, schreef ze in 1939. “De predikant is de man die dat idee kan rechtzetten als het ooit opkomt bij een van hun meer opstandige leden.”

Alinea uit een brief van Margaret Sanger, waarin ze uitlegt hoe via de geestelijken zwarten bewerkt moeten worden om akkoord te gaan met hun eigen uitroeiing. Dezelfde manipulaties deden de Duitsers bij de Joodse Raad, die weerstand tegen de deportatie van joden naar concentratiekampen moesten wegnemen.

Eugenetica was wijdverbreid

Hoe stuitend ze voor ons ook zijn, in de jaren 1930 waren deze ideeën wijdverbreid bij elites in het Westen. De eugenetica, zoals de filosofie van rasverbetering heet, kon op brede steun rekenen. Het gedwongen steriliseren van gehandicapten en armen door nazi-Duitsland maar ook Noorwegen werd als lichtend voorbeeld gezien. Alleen de Rooms-katholieke Kerk leverde substantieel verzet tegen de eugenetica en verdedigde het natuurrecht dat mensen hebben om te trouwen en een gezin te stichten.

"Er moeten geen baby's meer zijn"

Je zou kunnen zeggen dat Sanger een kind van haar tijd was. En dat haar project een eenmalige misstap was in een lang leven van intensief activisme. Maar wie alle publieke uitingen van Sanger bestudeert, ziet dat zij consistent en radicaal streefde naar een wereld met zo weinig mogelijk kinderen. “Al onze problemen zijn het gevolg van te veel fokken van de arbeidersklasse”, zei ze in 1918. In 1934 bepleitte Sanger om ouders alleen toe te laten om kinderen te krijgen na toestemming van de overheid, een voorstel dat met ijzingwekkende consequenties is uitgevoerd in communistisch China. “Wat mij betreft moeten er geen baby’s meer zijn”, zei ze in 1947 in een interview.

Lees ook: 21 uitspraken van abortuspionier Margaret Sanger die elke pro-lifer moet kennen

Planned Parenthood gaat door

Bij abortusorganisatie Planned Parenthood begint het nu te dagen dat oprichtster Sanger verwerpelijke denkbeelden uitdroeg. De naam van Sanger is van de gevel gehaald bij het filiaal in Manhattan, New York City. De organisatie noemt “schade” aan “gekleurde gemeenschappen” als reden. Ondertussen blijft Planned Parenthood doorgaan met het jaarlijks aborteren van tientallen miljoenen zwarte kinderen. De geest van Margaret Sanger leeft nog sterk.

Laatst bijgewerkt: 21 februari 2022 16:53

Doneer