Mars voor het Leven 2022 in Washington: Strijden voor een Amerika zonder abortus

Mars voor het leven in Washington (21 januari 2022) - jeugdige vreugde

Mars voor het Leven 2022 in Washington: Strijden voor een Amerika zonder abortus

Waarom is de abortusbeweging niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook wereldwijd zo ongerust? Planned Parenthood CEO Alexis Johnson bekende dat de pro-abortusbeweging 150 jaar is teruggezet door de toenemende groei van de pro-life beweging. Ze vraagt zich af: "Hoe gaan we onszelf opnieuw richten en heropbouwen?" Bekijk de video van TFP Student Action van de Mars voor het Leven 2022 in Washington:

Onrust bij de voorstanders van abortus

Ook de pro-abortus voorzitster van NARAL Pro-Choice America, Mini Timmaraju, kondigde haar vrees aan: "Het grondwettelijke recht op abortus staat voor een angstaanjagende en ongekende bedreiging. Dit moment van crisis is het hoogtepunt van de decennialange inspanningen van de anti-abortusbeweging..." Ook de voorzitster van de National Organization for Women, Christian Nunes, klaagde dat Amerika "een van de meest restrictieve landen aan het worden is als het gaat om de toegang tot abortus." Vorig jaar waarschuwde het pro-abortus Guttmacher Instituut al dat "2021 op weg is om op het niveau van de Amerikaanse Staten de meest verwoestende anti-abortus wetgeving in decennia voort te brengen."

Toenemende pro-life winst op het niveau van de staten

Het rapport van het Guttmacher Instituut geeft een overzicht van pro-life overwinningen: "561 beperkingen op abortus, waaronder 165 abortusverboden, ingevoerd in 47 staten." Volgens het instituut zijn "rechtse ideologen bezig met een “shock and awe” campagne tegen abortusrechten...". Deze bekentenissen van onze tegenstanders zijn hartverwarmend. Ze sterken de pro-life beweging en laten zien dat de cultuuroorlog nog lang niet verloren is. Elke inspanning heeft een impact. Tientallen jaren van gebed en volharding maken een verschil. Daarom moeten we de nobele strijd tegen de zonde van abortus met steeds meer vastberadenheid, moed en geloof voortzetten.

Bestel Catechismus tegen abortus

Mars in Washington, D.C. om alle abortus te beëindigen

Een nieuw gevoel van hoop was voelbaar op de grootste anti-abortus bijeenkomst in het land dit jaar. De verwachting dat het Amerikaanse Hooggerechtshof eindelijk Roe v. Wade zou kunnen terugdraaien, deed de geesten van de voorstanders van het leven opleven tijdens de jaarlijkse mars voor het leven in Washington, D.C. op 21 januari 2022. Terwijl de massale mensenzee - gekenmerkt door de aanwezigheid van jongeren - zich een weg baande over Capitol Hill naar de trappen van het Hooggerechtshof, marcheerden leden van de Amerikaanse TFP (Traditie, Familie en Privé-eigendom) mee met wapperende rode standaarden en de immer populaire fanfare, compleet met koperblazers, doedelzakken en trommels om de menigte aan te moedigen. De mars van dit jaar komt te midden van een zee aan pro-life activiteiten in het hele land, inclusief een opmerkelijke toename van lokale marsen van kust tot kust.

Vooruitkijken naar een Amerika zonder abortus

Leden van de TFP Studenten Actie waren in groten getale aanwezig bij de mars van dit jaar om een flyer uit te delen met de titel "The Day After: Wat is onze droom voor een post-roe Amerika?" De flyer werd warm ontvangen, met duizenden uitgedeelde flyers in de loop van de dag. "We kunnen niet rusten voordat alle vijftig staten zijn bevrijd van deze morele plaag die de eer van de natie bezoedelt," legt de TFP flyer uit. "Een terugkeer naar orde, moraliteit en God door een post-Roe Amerika zal niet komen door het opleggen van een serie regels (zoals links handelt). Het moet komen door bekering."

Lees ook: De toekomst na het tijdperk 'Roe v. Wade'

De toekomst behoort aan God

Nu Amerika wordt bedreigd door zowel interne als externe vijanden, weten we dat de grote strijd die voor ons ligt niet kan worden gewonnen door louter menselijke inspanningen. Laten we daarom ons vertrouwen des te meer vergroten in de triomf van het Onbevlekt Hart van Maria, zoals voorspeld in Fatima in 1917. De 50-jarige strijd om een einde te maken aan abortus is nog lang niet ten einde, maar Roe v. Wade vertoont er tekenen van dat zij binnenkort wel eens zou kunnen afbrokkelen. Abortusactivisten hebben reden om zich zorgen te maken, en bovenal moeten zij weten dat de toekomst aan God toebehoort en aan hen die strijden voor zijn glorie op aarde.

Viva Cristo Rey!

Dit artikel door Michael Aguilera verscheen eerst in het Engels op tfpstudentaction.org

Laatst bijgewerkt: 4 maart 2022 13:19

Doneer