Mars voor het Leven 2024: waarom de pro-life beweging niet kan en zal opgeven

Mars voor het Leven 2024: waarom de pro-life beweging niet kan en zal opgeven

THEMA'S:

Duizenden pro-life Amerikanen verzamelden zich op 19 januari 2024 in de hoofdstad van het land voor de jaarlijkse March for Life. Het was 51 jaar geleden dat de beruchte Roe vs. Wade beslissing abortus legaliseerde in Amerika. Leden van de American Society for the Defense of Tradition, Family and Property (TFP) namen deel aan het evenement en moedigden pro-lifers aan om de strijd voort te zetten om abortus in Amerika uit te bannen en terug te keren naar zijn Christelijke wortels.

Druk op de aanval

De Amerikaanse TFP nam onder andere deel met haar Holy Choirs of Angels Band die doedelzakken, koperblazers, fluiten en trommels speelde. De muziek was vrolijk en vastberaden, en moedigde de marcherende mensen aan om hun vastberadenheid om abortus te verslaan te versterken. Andere TFP-leden droegen een beeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima en smeekten om bovennatuurlijke hulp in deze strijd. De door TFP bemande St. Louis de Montfort Academie was ook in grote getale aanwezig. Op het spandoek van de TFP stond te lezen: "Liberalen spinnen recente tegenslagen om pro-lifers te ontmoedigen. TFP zegt: 'Vecht door, met vertrouwen! Met God winnen we!'"

Schermafbeelding 2024 01 22 130248

Door weer en wind strijden voor het ongeboren kind

Ondanks de ijskoude omstandigheden en de sneeuw vulde een immense menigte de straten, waaronder grote aantallen jonge mensen vol enthousiasme voor de zaak van de ongeborenen en de toekomst van het gezin. Een ware zee van spandoeken en borden van groepen uit het hele land bedekte de National Mall toen de openingsbijeenkomst begon. De menigte bestond niet alleen uit Amerikaanse groepen, maar ook uit pro-lifers uit andere landen zoals Canada, Mexico, Ierland, Brazilië en Ecuador.

Verenigd tegen abortus

Een hoogtepunt van de March for Life dit jaar was de aanwezigheid van de zeer pro-life en pro-familie voorzitter van het Huis, Mike Johnson. Hij sprak voor het begin van de mars bemoedigende woorden tot de enthousiaste menigte op de National Mall. Door de decennia heen heeft de March for Life de beweging verenigd en alle partijen het gevoel gegeven dat ze deel uitmaken van één grote stuwkracht in de strijd om de cultuur. Elke pro-lifer wordt deel van iets groters en beweegt zich synchroon in de richting van de nieuwe strijd van het jaar.

Bestel Door het oog van de waker

Grootste pro-life mars

De aanblik van honderdduizenden die elk jaar naar voren marcheren in Washington kan niet anders dan angst aanjagen bij voorstanders van abortus. De mars is veel meer dan een bijeenkomst of protest. Deze jeugdige kracht die in beweging wordt gezet wekt de indruk van onoverwinnelijkheid. De Women's March voor abortus vindt plaats in Washington op 20 januari. In tegenstelling tot de massale pro-leven menigte, verwacht de website van de mars 591 bevestigde deelnemers. Het thema van de Women's March is "Groter dan Roe", wat abortus koppelt aan socialisme, de lhbt-agenda en andere linkse zaken.

Vier dingen om te onthouden als de Pro-life beweging op de proef wordt gesteld

Vrijwilligers van de Amerikaanse TFP verspreidden een flyer met de titel: "Vier dingen om te onthouden als de Pro-life Beweging op de proef wordt gesteld". De boodschap richt zich op vier raadgevingen voor de pro-lifers in de toekomst. "We moeten altijd denken aan de grote overwinning in het ongedaan maken van Roe v. Wade. Het schokte de wereld en bereikte het onmogelijke... De nederlaag van Roe dient alleen om te bewijzen dat onwaarschijnlijke overwinning mogelijk is."

March for Life 2024 1 1200x801

Abortus is geen vrouwenrecht

De TFP-verklaring benadrukte ook dat abortus een morele kwestie is en geen kwestie van vrouwenrechten. Het legt uit dat de strijd een religieuze strijd is en een gewelddadige botsing van twee denkwijzen voor God en tegen Hem. "We moeten de verleiding weerstaan om het debat te beperken tot een seculiere discussie over de waarde van het menselijk leven. De belangrijkste reden waarom abortus verkeerd is, is dat het een oneindig rechtvaardige en barmhartige God beledigt. Elk ongeboren kind dat aan de hedendaagse postmoderne afgoden wordt geofferd, elimineert een plan van God dat nooit gerealiseerd zal worden. Het schenden van Gods Wet is een daad van opstand tegen Zijn Goedheid." Tenslotte staat er dat de pro-life beweging vertrouwen in God moet hebben. "Gewapend met vertrouwen, laten we moedig voorwaarts marcheren tegen de kwade geesten van deze donkere en verdorven tijden, het debat veranderend met de bovennatuurlijke realiteit van Gods hulp."

March for Life 2024 3 1200x801

Strijden vol vertrouwen

"De pro-abortus beweging zou willen dat we onze overwinningen vergeten en ontmoedigd raken," zei TFP Student Action leider John Ritchie. "Maar dat zullen we niet doen, en vertrouwend op God en Zijn Heilige Moeder, zullen we de cultuur van de dood verslaan!" Succes is vooral duidelijk op staatsniveau. Sinds Roe v. Wade werd vernietigd, hebben 14 staten een totaal verbod ingevoerd met beperkingen in verschillende andere staten. "Deze mars vraagt om vertrouwen", zegt Jon Paul Fabrizio, 20 jaar en vrijwilliger bij TFP Student Action. "Dit is het moment om onze inspanningen te verdubbelen."

'Nu niet verslappen!'

De pro-life beweging moet haar tactiek aanpassen met haar ogen gericht op een moreel en abortusvrij Amerika. Amerikaanse pro-lifers kunnen niet rusten totdat abortus ondenkbaar wordt en God geliefd en gehoorzaamd wordt. "Nu is het tijd om te vechten! Het is nu geen tijd voor halve maatregelen!" bevestigde Preston Noell van het bureau Traditie, Familie en Eigendom in Washington. "De abortusvoorstanders zitten ons op de hielen. We moeten de druk op de ketel houden en doen wat we kunnen om onze landgenoten voor ons te winnen, zodat ze luisteren en niet naar de 'woke' media die willen dat ze opgeven. Nogmaals, nu is het tijd om te strijden! We moeten altijd onthouden dat we de rest van het verhaal kennen, en de rest van het verhaal is dat God wint! Deus Vult!"

Dit artikel verscheen eerder op tfp.org

Laatst bijgewerkt: 22 januari 2024 13:42

Doneer