Mars voor het Leven brengt in verkiezingstijd duizenden pro-lifers op de been

De Mars voor het Leven in Den Haag. Bron afbeelding: livestream YouTube.

Mars voor het Leven brengt in verkiezingstijd duizenden pro-lifers op de been

THEMA'S:

Vele duizenden mensen zijn zaterdag naar Den Haag gekomen voor de Mars voor het Leven. Met een recordaantal abortussen is het pro-life getuigenis belangrijker dan ooit.

Sprekers uit Duitsland en Oekraïne

De Mars voor het Leven vestigt ieder jaar aandacht op de zonde van abortus. Ditmaal stonden er geen politici op de podium: organisator Schreeuw om Leven gaf de voorkeur aan twee buitenlandse sprekers, Alexandra Linder uit Duitsland en Nadia Gordinsky uit Oekraïne. Wel liep SGP-leider Christ Stoffer mee vooraan en gaf CU-leider Mirjam Bikker een interview op de Mars.

Politiek liberaliseert abortus

De straat op gaan voor het ongeboren kind is urgenter dan ooit, nu we een rappe stijging van het aantal abortussen zien: van 31.100 in 2021 naar 35.600 in 2022. Achtereenvolgende kabinetten hebben abortus verder geliberaliseerd, door de abortuspil breed beschikbaar te maken en de beraadtermijn af te schaffen. Nog nooit is de moederschoot zo onveilig geweest voor het ongeboren kind.

Bestel Door het oog van de waker

Links wil méér gedode kinderen

De Mars vindt plaats tegen de achtergrond van politiek debat, dat ontstond nadat SGP-leider Chris Stoffer mee waakte met pro-lifers bij een abortuscentrum. Dit riep de gebruikelijke haat van linkse politici op, die méér abortus letterlijk toejuichen, alle retoriek over ‘heftige keuzes’ ten spijt. We hopen en bidden dat de Mars voor het Leven hun geweten mag aanspreken voor het onmiskenbare feit dat abortus een ernstige zonde is.

Lees ook: 10 redenen waarom abortus een kwaad is

Laatst bijgewerkt: 11 november 2023 14:10

Doneer