Moeder van kind met Down maakt documentaire, Stirezo steunt haar

Bron: Trailer van de documentaire

Bron: Trailer van de documentaire

Angela Lukus beviel in 2014 van Vigo, een jongetje met het syndroom van Down. Zij had ervoor gekozen het kindje te houden, een keuze die steeds zeldzamer wordt – mede door de stigmatisering van Downkinderen met NIPT. De moeder van Vigo wil nu een documentaire maken voor andere ouders.

Lukus vertelt:

In de eerste maanden werd ik overrompeld door emoties en zorgen. Ik had daarom behoefte aan de ervaringen van andere ouders zonder mijn eigen verhaal te hoeven delen. Met deze documentaire wil ik dit in beeld brengen, zodat het andere ouders steun geeft en ze zich hierin herkennen.
Bron: Trailer van de documentaire

Bron: onepercentclub.com

Stirezo steunt documentaire maakster

Stirezo ontmoette Angela Lukus op een anti-NIPT-manifestatie in Den Haag en was zo onder de indruk van haar passie en missie, dat de stichting heeft besloten haar documentaire Als ik dit vooraf had geweten te steunen met een gift van 2000 euro. De documentaire van Angela Lukus is perfect voor ouders die door NIPT te horen krijgen dat hun ongeboren kind het syndroom van Down heeft. De documentaire zal een ander beeld geven dan het dominante beeld dat leven met een handicap onwaardig is. Wij hopen dat ouders hierdoor hun kindje houden.

Als ik dit vooraf had geweten from 5GRADENOOST on Vimeo.

Het bestuur van Stirezo dankt alle donateurs die genereus gegeven hebben aan de pro-life zaak, waardoor goede initiatieven als deze documentaire bekostigd kunnen worden. Wilt u op de hoogte blijven van de documentaire? Klik dan hier!

Laatst bijgewerkt: 21 november 2023 11:41

Doneer