Ook Oklahoma verbiedt abortus van kinderen met kloppend hartje

Gouverneur Kevin Stitt van Oklahoma ondertekent de nieuwe ' hartslagwet' tegen abortus.

Ook Oklahoma verbiedt abortus van kinderen met kloppend hartje

THEMA'S:

Gouverneur Kevin Stitt van de Amerikaanse staat Oklahoma heeft een nieuwe 'hartslagwet' ondertekend die alle abortussen na ongeveer zes weken zwangerschap verbiedt. Hij doet dit in afwachting van de vernietiging van Roe v. Wade, het omstreden abortus-besluit van het Amerikaanse Hooggerechtshof uit 1973.

‘Overweldigende meerderheid voor ongeboren kind’

"Ik wil dat Oklahoma de meest pro-life staat van het land wordt, omdat ik alle vier miljoen bewoners van Oklahoma vertegenwoordig die in overweldigende meerderheid ongeboren kinderen willen beschermen", twitterde Stitt. Het wetsvoorstel gaat onmiddellijk in, hoewel het al door abortusactivisten voor de rechter is aangevochten.

Verzet abortusactivisten afgewezen

Het Hooggerechtshof van Oklahoma heeft het verzoek van abortusactivisten afgewezen om de wet tijdelijk tegen te houden. Emily Wales, voorzitter en CEO van Planned Parenthood Great Plains, die abortusklinieken exploiteert in Oklahoma City en Tulsa, klaagde: "Er zullen mensen zijn die de toegang verliezen, zelfs als de stopzetting van de diensten slechts kort is."

Texas verbood abortus als eerste

De nieuwe wet van Oklahoma is voorgegaan door de wet van Texas die abortussen afgelopen zomer aan banden legde. Texas werd de eerste staat in het land die abortus van baby's met een kloppend hart daadwerkelijk verbood sinds Roe v. Wade. Het US Supreme Court, het Amerikaanse federale Hooggerechtshof, weigerde in te gaan op de op de valreep ingediende petitie van de abortuslobby om de inwerkingtreding van de Texas Heartbeat Act te blokkeren.

‘Trigger laws’

Meer dan een dozijn staten hebben "trigger laws" (wetten die in werking treden als eerst een andere van kracht wordt) aangenomen die alle abortussen verbieden als Roe v. Wade zou worden vernietigd. Greg Abbott, de gouverneur van Texas, heeft een wet getekend die alle abortussen verbiedt, zonder uitzonderingen voor verkrachting of incest, en die in werking zal treden zodra het Amerikaanse Hooggerechtshof Roe v. Wade vernietigt.


Bestel Catechismus tegen abortus

Abortus altijd misdrijf

Evenzo heeft Kevin Stitt, de gouverneur van Oklahoma, vorige maand een wetsvoorstel "Leven bij conceptie" ondertekend, waardoor het doden van een ongeboren baby op elk moment van de zwangerschap een misdrijf wordt, behalve in "medische noodsituaties". Volgens deze wet zal iedereen die veroordeeld is voor het "uitvoeren of proberen uit te voeren" van een illegale abortus "schuldig zijn aan een misdrijf" dat bestraft kan worden met een boete van maximaal 100.000 dollar en/of 10 jaar gevangenisstraf.

Strafbaar feit

Vrouwen die een abortus aanvragen of laten uitvoeren, worden echter niet van een strafbaar feit beschuldigd. Deze wet zal deze zomer van kracht worden, maar is voorlopig gebaseerd op de beslissing van het Hooggerechtshof. (LifeSiteNews)


Laatst bijgewerkt: 5 mei 2022 10:03

Doneer