Opmerkelijk: FvD wil verlaging van 24-wekengrens bij abortus

Pepijn van Houwelingen van Forum voor Democratie roept op tot het verlagen van de 24-wekengrens bij abortus. Bron afbeelding: website FvD.

Opmerkelijk: FvD wil verlaging van 24-wekengrens bij abortus

THEMA'S:

Lange tijd was pro-life iets van de christelijke partijen. De ongeboren kinderen krijgen nu steun uit onverwachtse hoek.

Forum voor Democratie over abortus

Forum voor Democratie stemde deze maand tegen de afschaffing van de vijf dagen bedenktermijn bij abortus. Meer nog: de partij stelde in een motie voor de 24-wekengrens te verlagen. Omdat "met hedendaagse medische technieken een baby van 19 weken levensvatbaar kan zijn buiten de baarmoeder en dus een kans maakt te overleven na geboorte", moet abortus alleen nog toegestaan zijn tot 18 weken.

Petitie tegen abortus van levensvatbare kinderen

Het is exact waar Stirezo op aandringt met de petitie "Openbaar Ministerie, bescherm de levensvatbare kinderen!". Aangezien de Nederlandse wet het recht op leven van levensvatbare kinderen erkent, moet het OM overgaan tot vervolging. Moord kan niet ongestraft blijven.

Lees ook: Acht redenen waarom vaste beraadtermijn behouden moet blijven

Los zand in de Kamer

De motie heeft het niet gehaald. Van de partijen steunden alleen SGP en ChristenUnie de motie van Forum voor Democratie. Het zou mooi zijn als deze partijen vaker samen optrekken om pro-life verandering af te dwingen. Tot nu toe is het los zand in de Tweede Kamer. Terwijl abortusvoorstanders als Corinne Ellemeet (GroenLinks) en Lilianne Ploumen (PvdA) over de coalitiegrenzen heen enthousiast samen strijden.

Elke inperking is stap in juiste richting

Bij het voorstel om de abortusgrens te verlagen plaatsen we een kanttekening. Eigenlijk is elke grens verkeerd. Abortus is namelijk altijd immoreel. Of een kind nu 4, 14 of 24 weken is, het heeft recht op leven. Maar elke inperking van abortus - of beter gezegd: elke uitbreiding van het recht op leven in de wet - is een stap in die goede richting en wordt door ons toegejuicht. Inclusief de motie van Forum voor Democratie!

Minister, stop de Nederlandse financiering van buitenlandse abortus!

Laatst bijgewerkt: 17 februari 2022 13:47

Doneer