Opmerkelijk: medewerker van het katholieke Cordaid lobbyt voor abortus bij Verenigde Naties

THEMA'S:

Een medewerker van de ontwikkelingsorganisatie Cordaid heeft op 23 april bij de Verenigde Naties gepleit voor abortus. Dit terwijl Cordaid zichzelf presenteert als katholieke organisatie en de katholieke Kerk abortus veroordeelt als ernstige schending van het recht op leven.


'Abortus prioriteit maken'

Het pleidooi is gevoerd door Inas Miloud, een Libische activiste die voor een Cordaid-project werkt. Miloud hield op 23 april in New York een toespraak bij een VN-debat over seksueel geweld in conflicten. De Libische activiste riep de Verenigde Staten op om “prioriteit” te maken van “veilige abortusdiensten”.

Planned Parenthood

Cordaid noemt zich op zijn website een katholieke ontwikkelingsorganisatie. De organisatie raakte in het verleden in opspraak vanwege het financieren van de aborteurs van Planned Parenthood. Sindsdien vermijdt Cordaid nauwgezet elke vermelding van abortus op zijn website. In 2015 verklaarde de organisatie aan nieuwswebsite LifeSiteNews dat abortus geen onderdeel was van zijn inzet rond gezinsplanning.

Instemmend citeren

Zou de oproep van Inas Miloud dan een ongelukkige verspreking zijn? Als we Cordaid zelf mogen geloven niet. Anne Kwakkenbos, een Cordaid-werknemer die met Miloud bij de VN-bijeenkomst was, citeert Milouds pro-abortuspleidooi instemmend op Twitter.


SheDecides

Ook uit andere uitingen blijkt dat Cordaid pro-abortus is. Toen de Amerikaanse president Donald Trump in 2017 stopte met subsidie aan organisaties die abortus uitvoeren, vaardigde Cordaid een statement uit met flinke kritiek. De stop zou “een negatieve impact hebben op een heel scala aan gezinsplanningsdiensten,” waaronder “abortusdiensten”. Cordaid-experts “prezen” SheDecides, het initiatief van toenmalig minister Ploumen om toegang tot abortus mogelijk te houden. “Dit zal het leven van duizenden vrouwen redden”, schreef de organisatie. Over kinderen zwijgt het statement van Cordaid.Stirezo komt op voor de ongeboren kinderen, tegen abortus.
Help onze strijd met een gift!


Laatst bijgewerkt: 9 juni 2021 09:52

Doneer