Overwinning: Hooggerechtshof wil ‘afschuwelijk verkeerd’ abortusvonnis terugdraaien

Direct na het uitlekken van het voorgenomen besluit ontstonden er chaotische protesten van abortusactivisten bij het Hooggerechtshof in Washington (Beeld: Twitter)

Overwinning: Hooggerechtshof wil ‘afschuwelijk verkeerd’ abortusvonnis terugdraaien

THEMA'S:

Het Amerikaanse Hooggerechtshof neemt zich voor het vermeende ‘recht’ op abortus – dus op het doden van ongeboren kinderen – te corrigeren en terug te draaien. Dit zou een enorme overwinning in de strijd voor het ongeboren kind betekenen.

Beruchte uitspraak Roe vs Wade

Een uitgelekt concept van een meerderheidsstandpunt komt neer op de vernietiging van Roe v. Wade uit 1973. Deze beruchte uitspraak van het Hooggerechtshof leidde een recht op abortus af uit het recht op privacy. Dit was van meet af aan “afschuwelijk verkeerd”, schrijft rechter Samuel Alito in het gelekte besluit, dat gepubliceerd is door Politico.

Gigantische overwinning pro-life

Zoals gemeld door Politico, is de mening "een volmondige, onverzettelijke afwijzing van de beslissing uit 1973 die de federale grondwettelijke bescherming van abortusrechten [sic] garandeerde," wat een gigantische overwinning betekent voor de pro-life beweging. Het illegale uitlekken van een opgestelde opinie is ongekend in de geschiedenis van het Hooggerechtshof en stuurt schokgolven door de juridische wereld. Het toont aan hoe weinig de abortuslobby zich aan de rechtsstaat gelegen laat liggen als het niet in zijn belang is.

Waken bij abortuscentra is een recht en moet dat blijven!

‘Abortus is zaak voor volksvertegenwoordiging’

"Roe was van meet af aan afschuwelijk verkeerd," schrijft Alito in het document dat, als het hof het officieel uitbrengt, een monumentale overwinning zou zijn voor de pro-life beweging. "Wij zijn van mening dat Roe en Casey terzijde geschoven moeten worden," voegt de meerderheid van het Hooggerechtshof eraan toe. "Het is tijd om de grondwet in acht te nemen en de kwestie van abortus terug te geven aan de gekozen vertegenwoordigers van het volk," benadrukt Alito.

Pas officieel na publicatie

Pro-lifers hadden goede hoop dat het Hooggerechtshof deze beslissing zou nemen nadat het hof vorig jaar argumenten had gehoord in de zaak Dobbs v. Jackson Women's Health Organization, die betrekking heeft op Mississippi's 15-weken verbod op abortus. Hoewel het huidige ontwerp van de uitspraak inderdaad het baanbrekende pro-abortus precedent teniet doet dat geleid heeft tot de moord op meer dan 60 miljoen baby's, zal de beslissing niet als officieel worden beschouwd totdat het advies door het hof is gepubliceerd, waarschijnlijk binnen de komende twee maanden.

Minister, stop de Nederlandse financiering van buitenlandse abortus!

‘Het leven begint bij de conceptie’

Het vermeende uitgelekte besluit werd met gemengde reacties ontvangen, met bewieroking door politiek rechts en met afgrijzen door politiek links. "Het Hooggerechtshof bereidt zich voor om Roe te vernietigen - het meest belangrijke en glorieuze nieuws van ons leven. Bid samen met mij tot God voor de juiste uitkomst. Het leven begint bij de conceptie. Laten we het beschermen," juichte Republikeinse Rep. Marjorie Taylor Greene.

Barricades rond Hooggerechtshof

Het besluit van het Hooggerechtshof komt niet helemaal als een verrassing. Ondanks het presidentschap van Joe Biden, die pro-abortus is, waren de ontwikkelingen op juridisch gebied de laatste tijd hoopgevend. Verwacht mag worden dat het besluit, wanneer het officieel zou worden, tot massale verdeeldheid en tweedracht in de Amerikaanse samenleving zal leiden. De abortuslobby is des duivels. Er zijn nu al grote barricades opgeworpen rond het gebouw van het Hooggerechtshof in Washington. (Stirezo/LifeSiteNews)

Laatst bijgewerkt: 3 mei 2022 08:53

Doneer