Planned Parenthood probeert munt te slaan uit oorlog in Gaza

Het verwoeste abortuscentrum in Gaza van het Palestijnse filiaal van Planned Parenthood. (Beeld: YouTube)

Planned Parenthood probeert munt te slaan uit oorlog in Gaza

THEMA'S:

De International Planned Parenthood Foundation (IPPF) vraagt om donaties om duizenden vrouwen te ondersteunen die de komende maanden "gedwongen zullen worden een kind te krijgen", nadat het enige IPPF-centrum voor abortus in Gaza per ongeluk op 8 oktober door Israëlische troepen werd verwoest.

Abortus in Israël en Gaza

Volgens de Palestinian Family Planning and Protection Association (PFPPA) - een filiaal van de IPPF [zoals Rutgers dat voor Nederland is, -red.] dat werd opgericht in 1964 - werd hun enige abortuscentrum in het gebied "onbruikbaar" na "een Israëlische luchtaanval op een aangrenzend gebouw". "We weten niet wat er gaat gebeuren met deze vrouwen en hun pasgeboren baby's," verklaarde Ammal Awadallah, directrice van de PFPPA – waarbij ze opvallend de term "pasgeboren baby's" gebruikte in plaats van "foetussen". "Onze mogelijkheden om ziekenhuizen door te verwijzen worden met het uur kleiner," treurde ze. "Ik kan niet genoeg benadrukken hoe nijpend de situatie is en hoe wanhopig het nodig is dat we humanitaire hulp Gaza binnenlaten."

Israëlische pro-abortusorganisatie

Een woordvoerder van de IPPF vertelde Newsweek dat de organisatie op zoek is naar een "veiliger locatie om te verhuizen binnen Gaza" om door te gaan met "het leveren van diensten". Newsweek meldt ook dat de IPPF abortuscentra heeft in de door Israël beheerste Palestijnse steden Ramallah, Bethlehem, Hebron en Halhoul op de Westelijke Jordaanoever. De pro-abortus Israel Family Planning Association helpt voornamelijk Joodse vrouwen die hun ongeboren kinderen willen doden.

IPPF tweet Gaza

De oproep van de wereldomspannende abortusreus Planned Parenthood om te doneren voor het verwoeste abortuscentrum in Gaza. Met 'SHR care' wordt vooral abortus bedoeld.

Abortus in Israël ‘minder controversieel’

Hoewel veel gebruikers op X, voorheen Twitter, suggereerden dat Gods voorzienigheid aan het werk was bij de vernietiging van het gebouw, wijst niets erop dat de voltreffer werd uitgevoerd om abortus van ongeboren kinderen te voorkomen. Israël zelf versoepelde de regels voor abortus na de vernietiging van Roe v. Wade in de VS in juni 2022. The Associated Press meldt dat abortus "algemeen beschikbaar" is in het land en "veel minder controversieel" is dan in Amerika.

Alleen treurnis over oorlogsslachtoffers

Dr. Alvaro Bermejo is directeur-generaal van de IPPF. In een eerder deze maand uitgegeven verklaring zei hij dat de IPPF "kapot is van het verlies van burgerlevens" in het conflict. Zich blijkbaar niet bewust van de ironie van zijn opmerkingen, schepte hij ook op over de "enorme vooruitgang" die zijn organisatie zou hebben geboekt op het gebied van "levensreddende seksuele en reproductieve gezondheidszorg" in het Midden-Oosten.

‘Abortuslobby slaat munt uit oorlog’

Pater Shenan Boquet, de voorzitter van Human Life International, stelde het voornemen van Bermejo aan de kaak om munt te slaan uit de situatie. "De International Planned Parenthood Federation, het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties en andere grote multinationale organisaties voor bevolkingsbeperking laten deze kans niet voorbijgaan om hun 'diensten' beschikbaar te stellen," zei hij in een verklaring die LifeSite via e-mail ontving.

STI WhatsApp-banner

Abortus als ‘recht’, zelfs in oorlogstijd

"Deze organisaties zien volledige en ongehinderde toegang tot anticonceptie en abortus als een 'recht' dat beschermd moet worden, zelfs tijdens een oorlog. Zoals sommige activisten hebben gezegd: 'Verspil nooit een goede crisis' om maatregelen door te voeren die niet mogelijk zouden zijn als de aandacht van de wereld niet elders op oorlog of een andere tragedie zou zijn gericht," vervolgde hij. "Het promoten van de valse doctrine dat abortus een kritieke noodzaak is tijdens oorlogstijd laat zien hoe ver we zijn afgedaald van een universeel respect voor elk menselijk leven - mannen, vrouwen en kinderen, met inbegrip van degenen die nog geboren moeten worden," voegde hij eraan toe.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van LifeSiteNews.

Laatst bijgewerkt: 18 oktober 2023 12:58

Doneer