Selectieve abortus van meisjes wordt een wereldwijde plaag

Selectieve abortus van meisjes wordt een wereldwijde plaag

THEMA'S:

Alleen al in Azië zijn 160 miljoen vrouwen en meisjes vermist. Ze zijn nooit geboren, maar geaborteerd. Door selectieve abortus van vrouwelijke foetussen neemt niet alleen in China en Azië, maar ook in Europa de abortus van vrouwelijke embryo's angstaanjagende proporties aan.

140 miljoen vrouwen ontbreken

Over de hele wereld worden baby's in de baarmoeder gedood omdat ze meisjes zijn. In India en China veroorzaakt selectieve abortus nu enorme demografische en sociaaleconomische problemen. Volgens de "State of the World Population 2020" van de VN zouden tegen 2020 in China 72 miljoen vrouwen, in India bijna 46 miljoen en in de hele wereld 140 miljoen vrouwen als gevolg van prenatale of laattijdige kindermoord ontbreken.

Lees ook: YouTube censureert ex-aborteur die de waarheid vertelt over abortusingreep

"Gevaarlijke onevenwichtigheid"

"Het is belangrijk dat wetten wereldwijd de discriminerende praktijk van sekse-selectieve abortus verbieden," benadrukt de Weense ethica Susanne Kummer (IMABE). Dat abortus slechts onder bepaalde voorwaarden wettelijk vrijgesteld is van straf, komt doordat voor de wet alle mensen gelijke waardigheid en bescherming genieten. Dit is de basis van de democratie. "Overal waar een groep mensen de vrijheid neemt om een andere groep mensen het fundamentele recht op leven te ontzeggen, raken wij als samenleving in een gevaarlijke onevenwichtigheid", aldus de ethica.

Éénkindbeleid

China kampt ook al jaren met een niet te stoppen tekort aan vrouwen. Volgens de WHO bedraagt een normale geslachtsverhouding gemiddeld 105 (tussen 103 en 106 jongens) op 100 meisjes. In India is dat 111,6, in China 111,9. Uit kostenoverwegingen krijgen veel Chinezen nog steeds maar één kind - en dan alleen een jongen - ook al is het éénkindbeleid van de staat in 2016 opgeheven. De VN zegt: "Wereldwijd is er een tekort van naar schatting 113 tot 200 miljoen vrouwen omdat vrouwelijke foetussen opzettelijk worden geaborteerd, meisjes als baby worden gedood of zo slecht worden verzorgd dat zij niet overleven."

Minister, stop de Nederlandse financiering van buitenlandse abortus!

Ook in Europa

In Europa is dit ook een probleem. In Zwitserland verbood de Bondsraad in 2018, in het kader van de wijziging van de federale wet inzake menselijke genetische tests (GUMG), de bekendmaking van het geslacht vóór de 12e week van de zwangerschap of, in het geval van een risico op abortus, alleen vanwege het geslacht (cf. Bioethik aktuell, 9.10.2017). In Noorwegen, Zweden en Groot-Brittannië is er een herkenbaar hoog geboortecijfer onder jongens bij immigranten uit Aziatische culturele kringen, vooral bij het tweede of derde kind, wat wordt beschouwd als een typische indicatie van prenatale geslachtsselectie, meldt kath.net op 12.06.21.

Genocide op meisjes

Ook in de Balkanstaten is het doden van ongeboren meisjes aanzienlijk hoog: in Kosovo worden per 100 meisjes 110,7 jongens geboren, in Albanië is dat 108,9, in Macedonië 110,4 en in Montenegro 108,8. Een vrouw neemt haar eigen leven, met als reden het ongeboren meisje in haar baarmoeder. Zij sterft uit wanhoop omdat haar kind van het verkeerde geslacht was, niet in China of India, maar in Europees Albanië. Sekse-gerelateerde abortus, de genocide op meisjes, is niet langer ver weg, maar staat nu voor de poorten van de EU.

Lees ook: De ontmaskering van de mythe van overbevolking

Meisjes zijn een last

Door mannen gedomineerde familiestructuren eisen zonen - traditionele familiestructuren eisen mannelijke opvolgers. Meisjes zijn een last, vereisen bruidsschatten, mannelijke nakomelingen zetten de familienaam voort en terwijl vrouwen na het huwelijk hun familie verlaten, zorgen zonen voor hun oude ouders.

Sekse-selectie wordt de norm

Ook in de VS verspreidt sekse-selectie zich en wordt het de norm. De nieuwe methoden maken nu deel uit van het standaardrepertoire van reproductieve klinieken. Embryo's worden in het laboratorium gecreëerd door middel van kunstmatige inseminatie (IVF) en vervolgens geselecteerd op ongewenste kenmerken - bijvoorbeeld geslacht. Vervolgens worden alleen de embryo's die de gewenste kenmerken hebben, in de baarmoeder geïmplanteerd. Het is in de eerste plaats niet langer het verlangen naar een gezond kind, maar geslachtselectie dat nu wereldwijd de reden is voor veel abortussen.

Dit artikel van Lina Schmitt is een vertaling van "Selektive Abtreibung von Mädchen nimmt weltweit erschreckende Ausmaße an" en is eerder gepubliceerd op aktion-sos-leben.blogspot.com.

Bestel Catechismus tegen abortus

Laatst bijgewerkt: 29 juli 2021 11:11

Doneer