‘Soros-organisatie hackt e-mails van pro-lifers’

George Soros. (Foto: World Economic Forum, swiss-image.ch/Sebastian Derungs via Flickr, CC BY-NC-SA 2.0 DEED)

‘Soros-organisatie hackt e-mails van pro-lifers’

THEMA'S:

De organisatie Open Democracy van de omstreden linkse filantroop George Soros zou duizenden e-mails gehackt hebben van een privé e-mailgroep genaamd Agenda Europe. Dit is een samenwerkingsverband van pro-life en pro-gezinsgroepen die werken aan gemeenschappelijke kwesties op nationaal en Europees niveau. Stirezo maakt daar overigens geen deel van uit.

‘Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek’

Het Centre of Family & Human Rights maakt melding van de hack op zijn website. Het nieuws zou afkomstig zijn van de linkse activist Allart van der Woude, die het verhaal voor de Nederlandse website Investico, een platform voor beweerdelijke ‘onafhankelijke onderzoeksjournalistiek’ heeft uitgezocht en binnenkort zal publiceren in het linkse weekblad De Groene Amsterdammer.

‘Lhbt-haatgroepen’

Van der Woude zou gezegd hebben dat meer dan 4.000 gehackte e-mails "een beeld geven van de denktank [Agenda Europe] en haar meer dan 400 leden, die invloedrijke mensen, zoals politici en advocaten, maar ook aan Poetin gelieerde personen en vertegenwoordigers van groepen die worden aangeduid als lhbt-haatgroepen zoals C-Fam en ADF, samenbrengen".

‘Misinformatie en desinformatie’

Volgens Van der Woude waren de gehackte e-mails het werk van zijn groep, maar ook van linkse groepen in Zweden (Dagans ETC), Polen (Gazet Wyborcza) en Kroatië (Portal Novosky). Het bericht zou pro-life groepen beschuldigen van misinformatie en desinformatie. Deze termen worden wereldwijd ingezet om tegenstanders te desavoueren en te censureren .

Verklaarde vijanden van ongeboren kind

Open Democracy is al jaren actief bij de Verenigde Naties. Het heeft daar oproepen gedaan om het voor minderjarigen illegaal te maken om gesprekstherapie te zoeken voor ongewenste seksuele verlangens. Dergelijke groeperingen en ngo’s spannen zich al jaren in om de bescherming van het ongeboren kind en het gezin af te breken en koesteren een bijzondere haat tegen christelijke groepen die zich voor de bescherming van het leven en het gezin inzetten.

Laatst bijgewerkt: 21 maart 2024 22:11

Doneer