‘Verbod Marcouch bedreigt vrijheid van meningsuiting en betoging’

‘Verbod Marcouch bedreigt vrijheid van meningsuiting en betoging’

THEMA'S:

De vrijheid van meningsuiting en demonstratie komt op de tocht te staan door maatregelen als die van burgemeester Marcouch van Arnhem en door de aandacht die de politiek geeft aan de berichten die de - moreel en commercieel belanghebbende - abortuscentra over pro lifers in de media verspreiden.

Klachten die nooit verder komen dan beweringen zonder feitelijke grondslag, maar waar veel media en politici toch in meegaan.

Geen strobreed

In een interview met Family7 ziet mr. Max Vermeij, advocaat van Stirezo “een tweeslachtigheid in het beleid van de overheid en ook in rechterlijke uitspraken op het gebied van demonstreren, waarbij demonstraties die de overheid welgevallig zijn geen strobreed in de weg gelegd wordt, terwijl aan de andere kant, wanneer je demonstreert over een thema dat wat gevoeliger ligt, er allerlei beperkingen om de hoek komen kijken.”

Waken bij abortuscentra is een recht en moet dat blijven!

Politieke inspiratie

Is er, zo vraagt de presentatrice van Family7, dan sprake van eenzijdige politieke inperking van het recht op demonstreren voor pro life, blijkend uit de rechterlijke uitspraak in Heemstede en de bufferzone van 500 meter door Marcouch? “Ja, die indruk heb ik wel”, aldus mr. Vermeij. “Als je nagaat wat de politiek daar allemaal over geroepen heeft, dan denk ik dat er wel een flinke dosis politieke inspiratie achter zit.”

Recht op informatie

Chris Develing van stichting Schreeuw om Leven wijst er vervolgens op dat het op afstand zetten van pro lifers bij abortuscentra tot gevolg heeft dat zij geen hulp meer kunnen aanbieden aan vrouwen die onvoldoende geïnformeerd over alternatieven een abortuscentrum binnengaan. Dit terwijl het recht op volledige informatie voor vrouwen over abortus, inclusief de alternatieven daarvoor, wettelijk is voorgeschreven.

Laatst bijgewerkt: 10 april 2021 21:10

Doneer