Vervolging van waker bij abortuscentrum in Biden’s Amerika

Marc Houck staat als pro-life katholieke huisvader deze week voor de rechter. (Beeld: screenshot YouTube via LifeSiteNews)

Vervolging van waker bij abortuscentrum in Biden’s Amerika

De pro-life katholieke vader Mark Houck, wiens familie vorig jaar getraumatiseerd werd, nadat zwaarbewapende FBI agenten een inval deden in hun huis, komt voor de rechter.

Wrede vervolging

Het proces kan een van de belangrijkste zijn in de post-Roe pro-life beweging - maar het had nooit mogen gebeuren. Het is een wrede vervolging uitgevoerd door een regering die haar federale bevoegdheden heeft gebruikt om pro-life conservatieve Amerikanen aan te vallen.

Solide verdediging opbouwen

Zaterdag had ik de kans om te spreken met Peter Breen, de hoofdadvocaat in het komende proces. Breen, die verbonden is aan het vasthoudende conservatieve juristencollectief Thomas More Society, legde de verwachte structuur van het proces uit en sprak over het moeilijke en belangrijke werk van het verzamelen van alle noodzakelijke informatie en het opbouwen van een solide verdediging.

STI WhatsApp-banner

Grootste pro-life zaak van de eeuw

Het team heeft een sterke zaak, en ze hebben er vertrouwen in. Maar ze weten ook dat veel afhangt van de genade van God, en ze vragen nederig om uw vurige gebeden. Het is een cruciale juridische strijd - een die volgens Breen behoort tot de grootste pro-life zaken van de eeuw, en zeker de grootste in het nieuwe post-Roe tijdperk.

Prominent in nieuws

Inmiddels zijn de meeste lezers waarschijnlijk wel op de hoogte van Houck's verhaal, dat door LifeSite verslaggever Patrick Delaney aan het licht werd gebracht en al snel een prominente plaats innam in het nationale nieuws. Stirezo bracht het in Nederland.

Zwaarbewapende FBI-agenten

Zoals LifeSite destijds meldde, omsingelden zwaarbewapende FBI-agenten op 23 september 2022 in de vroege ochtend het huis van de familie Houck in Pennsylvania, waarbij ze hun zeven kinderen terroriseerden voordat ze Houck in hechtenis namen.

Help zuster Monja met een gift

Vermeende woordenwisseling

De arrestatie kwam voort uit een vermeende woordenwisseling tussen Houck en een medestander van een abortuscentrum van Planned Parenthood in Philadelphia vorig jaar, toen Houck, een pro-life waker, samen met zijn toen 12-jarige zoon buiten protesteerde tegen de moord op ongeboren baby's.

Abortusactivist viel zoontje lastig

De federale regering onder de fel anti-leven Biden regering beweert dat Houck de medewerker, Bruce Love, heeft aangevallen. Maar Houck's advocaat en vrouw zeggen dat hij de man duwde om zijn zoon te beschermen, die door de man gedurende enkele weken herhaaldelijk was "lastiggevallen" met "grove ... ongepaste en walgelijke" taal.

Houck dreigt tot 11 jaar gevangenisstraf

Houck wordt nu beschuldigd van twee overtredingen van de Freedom of Access to Clinic Entrances (FACE) Act, wat kan leiden tot 11 jaar gevangenisstraf en boetes tot 350.000 dollar. Hij moet een paspoort of vuurwapens inleveren of zich daarvan onthouden als voorwaarde voor zijn vrijlating op borgtocht van 10.000 dollar.

Artikel is met toestemming overgenomen van LifeSiteNews.

Laatst bijgewerkt: 25 januari 2023 08:56

Doneer