Waakster vertelt: huilend tienermeisje door moeder abortuscentrum ingesleurd

Waakster vertelt: huilend tienermeisje door moeder abortuscentrum ingesleurd

“Nee, ik wil niet! Ik ga niet!” Luid protesterend werd een meisje van een jaar of zestien door vermoedelijk haar moeder het abortuscentrum ingesleept. De schokkende vertoning trok veel aandacht van omstanders. De waakster stond aan de grond genageld. Abortus wordt vaak gepropageerd als een ‘vrije keuze’ waar niemand zich mee mag bemoeien. Deze waakster weet wel beter. Dwang bij abortus komt veel voor, ook onder minderjarigen.

Helemaal overstuur

De dag begon als ieder ander voor deze waakster. Samen met andere pro-lifers maakte ze zich klaar om te waken bij het abortuscentrum in Arnhem. Terwijl ze daar staan te bidden stopt er een busje vlak voor de ingang. Een vrouw van middelbare leeftijd – vermoedelijk de moeder – stapt uit en trekt wild het passagiersportier open. Ze pakt een meisje dat niet ouder lijkt dan zestien bij haar arm en trekt haar uit de auto. Het huilende tienermeisje probeert zich nog vast te klampen aan de auto, maar tevergeefs. “Nee, ik wil niet! Ik ga niet!”, roept ze terwijl ze het abortuscentrum in gedwongen wordt.

Lees ook: Moeder kiest voor kindje, maar het scheelde weinig

Machteloos

Ook een jongeman – wellicht de vader van het ongeboren kind – hielp mee om haar met dwang naar binnen te krijgen. “We hebben geprobeerd hen te benaderen voor steun, maar dat namen ze niet aan”, aldus de waakster die dit alles met lede ogen aanzag. “Op zo’n moment voel je je compleet machteloos.” Uiteindelijk zijn ze met z’n drieën naar binnen gegaan. Wat drijft een moeder om haar dochter te dwingen om haar ongeboren kleinkind te doden?

Abortus is vaak geen vrije keuze

Helaas is dwang bij abortus geen zeldzaamheid. De waakster vertelde ook over een meisje van twaalf jaar (!) dat jarenlang seksueel is misbruikt door haar vader. Om zijn misbruik te verbergen dwong hij zijn dochtertje om een abortus te ondergaan. Het abortuscentrum stelde hierover geen kritische vragen. Door die ingreep is dit meisje nu onvruchtbaar. Daarnaast zijn er verhalen te over van mannen die hun vriendin dwingen om abortus te plegen ‘of anders’. En zelfs als er geen sprake is van directe dwang, voelen vrouwen zich gedwongen door slechter lijkende alternatieven.

Waken bij abortuscentra is een recht en moet dat blijven!

Het belang van waken

Er zijn vrouwen die willens en wetens hun ongeboren kind laten doden. Maar er is ook een grote groep die vanwege misinformatie en onder druk met lood in de schoenen naar een abortuscentrum gaat. Daarom is het werk van de wakers zo waardevol. Op het moment dat abortus de enige uitweg lijkt, wijzen zij op de alternatieven die de abortuslobby maar wat graag probeert te verzwijgen. Door hun biddende aanwezigheid en hun leven gevende getuigenis hebben de wakers door Gods genade talloze kinderlevens gered en moeders voor grove zonde behoed. Dat is waar ze het voor doen. Dat is alles waard.

Laatst bijgewerkt: 13 mei 2023 11:15

Doneer