Waakster vertelt: jongetje gered! “Nooit meer abortus!”

Pro-life wakers redden levens! Dit is geen foto van het geredde jongetje in dit artikel.

Waakster vertelt: jongetje gered! “Nooit meer abortus!”

‘Ik wil niet wéér een abortus ondergaan!’ Ten einde raad nam een jonge vrouw online contact met ons op. Ze was tegen de wens van haar vriend in zwanger. Ze was echter vastbesloten om het leven van haar ongeboren kindje te beschermen. Uit deze dramatische situatie ontstond door Gods genade een jarenlange vriendschap tussen een wakersechtpaar en een jong gezinnetje in wording.

“Ik vertrouw hem niet met mijn kindje”

Ze was pas 18 jaar toen ze voor het eerst ongewenst zwanger raakte. Toen haar moeder overleed, raakte ze in een depressie. Ze besloot om abortus te plegen omdat ze geen uitweg zag. De jonge vrouw heeft dus al heel wat meegemaakt voordat ze in contact kwam met de waakster. Ze was nu opnieuw zwanger. De vader gaf aan dat het kind ongewenst was en zette de moeder zwaar onder druk abortus te plegen. Hierdoor ontstond een zeer onveilige situatie voor zowel moeder als kind.

Lees ook: Waakster vertelt: huilend tienermeisje door moeder abortuscentrum ingesleurd

Traumatische abortuservaring

Toen ze opnieuw ongewenst zwanger bleek was ze vastberaden om niet opnieuw voor abortus te kiezen. Samen met een goede vriendin nam ze contact op met een van de waaksters van Stirezo. Los van de schuld, pijn en schaamte die ze over die zonde ervoer, heeft vooral haar eerdere abortuservaring haar overtuigd om nooit meer voor abortus te kiezen. ‘Ik werd daar in mijn verdriet en pijn respectloos behandeld. Ik word er nog naar van als ik eraan terugdenk.’

Waakster werd moederfiguur

De jonge moeder zat dus in een lastig parket. Naast haar lastige thuissituatie gebruikte ze ook zware medicatie. Uiteindelijk lukte het haar om samen met haar zoontje bij hem weg te gaan. Ze kon gelukkig tijdelijk bij haar vader intrekken. Ook lukte het haar om tijdens haar zwangerschap een studie af te ronden om een betere toekomst te kunnen bieden aan haar kindje. Omdat de jonge vrouw haar eigen moeder erg miste, nam de waakster die rol op zich. Later toen het kind was geboren heeft het wakersechtpaar zelfs enkele keren op het jongetje gepast. Inmiddels gaat het goed met de moeder en haar zoontje. Ze hebben nog steeds zo nu en dan contact met de waakster die haar zo heeft bijgestaan.

STI WhatsApp-banner

Wakers redden écht levens

Pro-life wakers verrichten levensreddend werk. Op straat maar ook, zoals dit verhaal illustreert, door hun online aanwezigheid. Echter, in Nederland draaien burgermeesters de wakers steeds meer de duimschroeven aan. Hun demonstratierecht wordt steeds vaker ingeperkt. Met steun van een pro-life advocaat spant Stirezo een rechtszaak aan om de rechten van pro-life wakers te verdedigen. Hun mag geen strobreedte in de weg worden gelegd om kinderlevens te redden! Wilt u bijdragen aan het redden van ongeboren kinderen? Dat kunt u hier doen.

Laatst bijgewerkt: 29 juli 2023 20:58

Doneer