Waker vertelt: ‘abortusvoorstander smeet onze spullen op het fietspad’

Waker vertelt: ‘abortusvoorstander smeet onze spullen op het fietspad’

“Jullie zijn het laagste uitschot van de maatschappij!”, schreeuwde hij ons toe vanaf de overkant. Vriendelijk reageren abortusvoorstanders niet vaak als ze pro-life wakers zien. Maar bij sommigen gaat de uiting van hun afkeer tegen het ongeboren kind echt alle perken te buiten. Ze deinzen er dan ook niet voor terug om geweld tegen persoon of eigendom te gebruiken.

“Gebrek aan medemenselijkheid”

Tegenover een abortuscentrum in Amsterdam maken mijn mede pro-lifer en ik zich op voor een wake. Terwijl we nog bezig zijn om ons tafeltje uit te klappen en klaar te zetten, worden we aangesproken door een jongeman. Hij vindt het “erg kwalijk” dat wij recht tegenover het abortorium staan. Voordat we goed en wel in gesprek konden gaan, draaide hij zich alweer om en verweet ons een “gebrek aan menselijkheid”. Het feit dat dit verwijt komt van iemand die het doden van ongeboren kinderen voorstaat, maakt dit even tragisch als ironisch.

Lees ook: Waker vertelt: ‘felste abortusactivisten vaak zelf abortuservaring’

Dreigende berichten

Wat wij toen nog niet wisten, was dat het Humanistisch Verbond middels een artikel in Het Parool actie voerde tegen onze aanwezigheid in Amsterdam. De politie was hier wel van op de hoogte. Zoals vaker kwam de wijkagent even een praatje met ons maken. Toen een man ons betichtte dat onze pro-life actie illegaal zou zijn, wees de agent de man erop dat wij alle rechten hadden om daar te staan. Teleurgesteld droop de abortusvoorstander af. De politie drukte ons tenslotte nog op het hart om “onmiddellijk 112 te bellen” als er “brutale acties” tegen ons werden ondernomen.

Abortusvoorstander verandert van inzicht

We werden ook aangesproken door een man die vertelde buitenlandse vrouwen onderdak te geven die naar Nederland afreizen voor een abortus. Daarnaast was hij ook donateur van een pro-abortus stichting. ‘Abortus is de autonome keuze van de vrouw’, was zijn opvatting. Hij had er geen enkel begrip voor dat wij ons daarmee willen ‘bemoeien’. Naarmate het gesprek vorderde werd hem echter duidelijk dat hij niet kon rechtvaardigen dat abortus geen moord is. Het feit dat wij hulp bieden en niet naar mensen schreeuwen was nieuws voor hem. Bij zijn vertrekken zei hij zelfs dat wij goed werk deden, alleen verzocht hij ons om ons niet pal voor een abortuscentrum op te stellen. Dit verzoek hebben we uiteraard niet ingewilligd.

Lees ook: Verstopt achter hun maskers vallen tientallen ‘dappere’ Antifa-leden twee pro-life wakers lastig

Agressieve man

Blijven getuigen van het ongeboren kind recht tegenover een abortuscentrum is niet zonder risico’s. Dat wisten we toen we hieraan begonnen. Dit bleek wel aan het einde van onze wake. Toen we even niet opletten, kwam een man in hardlooptenue langs en smeet onze tafel met boekjes en folders midden op het drukke fietspad. De abortusvoorstander schoot daarna snel een steegje in. Ons verzoek om zijn gewelddaad uit te leggen viel in dovenmansoren. Tussen de fietsers door hebben we onze spullen bijeengeraapt. Gelukkig raakte er niemand gewond.

Abortusactivisten steeds gewelddadiger

Vooral sinds de vernietiging van Roe v. Wade – het vermeende Amerikaanse ‘grondrecht’ op een abortus – is het geweld tegen pro-lifers toegenomen. Ook in Nederland grijpt de abortuslobby steeds vaker naar geweld. Het kantoor van de pro-life organisatie Schreeuw om Leven werd vorig jaar nog beklad. En ook ons pand weten de vernielzuchtige activisten inmiddels te vinden. Ook proberen ze de jaarlijkse Mars voor het Leven te verstoren. Dit jaar moest de politie eraan te pas komen toen linksactivisten de pro-life mars probeerden te blokkeren. Toen vrijwilligers van Stirezo in Amsterdam opkwamen voor het ongeboren kind, werden zij belaagd door agressieve activisten. Ook hier moest de politie ingrijpen.

STI WhatsApp-banner

Geweld als wanhoopsmiddel

Wat is toch de reden van het toenemend geweld van abortusvoorstanders? Kort gezegd: ze weten dat ze aan de verliezende hand zijn. De laatste jaren wordt namelijk de ‘vanzelfsprekendheid’ van abortus steeds meer ter discussie gesteld. De pro-life beweging groeit, ook in Nederland. De vijanden van het ongeboren kind zien hun leugens een voor een ontmaskerd worden. Daarom voelen sommigen zich genoodzaakt om geweld te gebruiken; argumenten hebben ze namelijk niet. Echter, het geweld dat tegen pro-lifers gebruikt wordt valt in het niet vergeleken met de gewelddadige gruweldood die geaborteerde kinderen moeten ondergaan. Daarom blijven onze pro-life wakers doorgaan.

Laatst bijgewerkt: 6 juli 2023 13:39

Doneer