Waker vertelt: ‘felste abortusactivisten vaak zelf abortuservaring’

Waker vertelt: ‘felste abortusactivisten vaak zelf abortuservaring’

“Bent u gevaccineerd?”, “Komt u uit de Achterhoek?”, “Bent u ook tegen homo’s?” Dit zijn niet de vragen die u zou verwachten van een abortusactivist. Toch kregen twee pro-lifers die bij een abortuscentrum in Amsterdam waakten deze en andere geladen vragen naar zich toe geslingerd. De woedende vrouw bleek zelf voor abortus te hebben gekozen. Volgens de wakers zijn het juist deze vrouwen die het meest heftig reageren op hun levensreddende werk. Waarom is dat het geval?

Rust ruw verstoord

De dag begon rustig voor de twee wakers. Het contact met de politie was goed en er waren minder aanvaringen met abortusactivisten dan anders. “Er werd opvallend weinig gescholden vandaag”, merkte de waker op. Dit bleek de stilte voor de storm te zijn. Want halverwege de ochtend kwam een fietsster op hen af die dreigde de politie te gaan bellen omdat zij zich “wederrechtelijk ophielden.” De wakers hadden natuurlijk alle documentatie bij de hand, dus ze waren allerminst geïntimideerd door dat dreigement.

Lees ook: Waakster vertelt: jongetje gered! “Nooit meer abortus!”

‘Abortus is een vrouwenzaak!’

Ze gunde de waker geen blik waardig vanwege zijn geslacht. ‘Mannen kunnen niet zwanger worden, dus zij hebben geen enkel recht van spreken’, was haar beredenering. De waakster die hem vergezelde had meer ‘geluk’. Maar ook naar haar wilde zij niet luisteren. De vrouw toonde de waakster een RTL-fragmentje dat pleitte voor een verbod op het waken bij abortuscentra. Ze bleef zich leugenachtig beroepen op het ‘zelfbeschikkingsrecht’ van vrouwen die abortus willen plegen. Ze leek geen enkele sympathie te hebben voor het ongeboren kindje.

‘Ik begin een petitie tegen jullie!’

Een andere steen des aanstoots was het pro-life shirt dat de waker droeg. Volgens de gefrustreerde vrouw zou dat zelfs illegaal (moeten) zijn. Ze kon het moeilijk verkroppen dat de wakers keurig overeenkomstig de wet handelden. Naarmate het gesprek vorderde werd ze steeds moeilijker bereikbaar. Uiteindelijk stapte ze vol woede op de fiets en verzekerde de pro-lifers dat ze een petitie tegen hen zou beginnen. De wakers hebben haar opgedragen in gebed.

STI WhatsApp-banner

Aangesproken in haar geweten

Uit het gesprek bleek volgens de waker dat de vrouw zelf ervaring heeft met abortus. De haat die ze uitte naar de wakers is op die manier goed te verklaren. Zij getuigen namelijk van de waarheid die deze vrouw misschien al jaren probeert te onderdrukken. Namelijk dat zij haar eigen kindje gedood heeft. De wakers vertegenwoordigen het deel van haar geweten dat maar niet wil zwijgen, haar activisme ten spijt. Laten we bidden dat God haar de moed en genade schenkt om daarnaar te luisteren.

Laatst bijgewerkt: 14 juni 2023 08:42

Doneer