Waker vertelt: ‘Predikant maakte zich haastig uit de voeten’

Waker vertelt: ‘Predikant maakte zich haastig uit de voeten’

“Wat is er aan de hand in kerkelijk Nederland?”, verzucht een van de wakers als een predikant hen snel de rug toekeert. Hij wil niks meer met ze te maken hebben als hij hoort dat ze pro-lifers zijn. Als zelfs zelfverklaarde christelijke leiders al aanstoot nemen aan pro-life waken, wat voor hoop is er dan nog voor de rest van ons land?

“Idioot!”

Zoals gebruikelijk kregen de wakers in Amsterdam flink de wind van voren. De waker die het vroegst ter plaatse was, was nog bezig met het ophangen van zijn eerste spandoek toen hij voor “idioot” werd uitgescholden. De wakers zijn het wel gewend. Maar volgens een van hen waren er die dag “opvallend veel mensen die na een korte negatieve beoordeling snel weg beenden en weigerden om een redelijk gesprek aan te gaan.”

Lees ook: Op sleeptouw met de wakers: “uitgescholden en bespuugd, maar God was met ons.”

Politie: ‘pro-life waken niet aanstootgevend’

Twee agenten kwamen naar verloop van tijd even poolshoogte nemen. De pro-life demonstratie was blijkbaar niet doorgekomen via de meldkamer. De wakers van Stirezo en andere pro-life organisaties hebben goed contact met de politie. In tegenstelling tot de politiek en de media is de politie overwegend positief over hun werk. Zij zien met eigen ogen dat de aantijgingen van ‘agressieve’ of ‘intimiderende’ pro-lifers nergens op slaan.

‘Predikant wilde niet met ons praten’

Vanwege een aantal negatieve contacten met abortusvoorstanders besloten de wakers uit de Psalmen te lezen om bemoedigd te worden. Naar verloop van tijd kwamen er twee geïnteresseerd lijkende heren op hen af. Een van de twee bleek een predikant te zijn in een protestants kerkgemeenschap. “Daar wilden we weleens mee praten”, aldus een van de wakers. Echter, zodra ze vertelden dat ze opkwamen voor het ongeboren kind maakten de predikant en zijn metgezel rechtsomkeert.

STI WhatsApp-banner

‘Blij dat mijn moeder mij liet leven’

We werden ook aangesproken door een jongedame in sportkleding. Zij was erg blij dat we bij het abortuscentrum stonden om vrouwen te wijzen op de leven gevende alternatieven op abortus bij een ongewenste zwangerschap. Een van die alternatieven, adoptie, heeft namelijk haar eigen leven gered. Opgroeien als adoptiekind is niet makkelijk, maar ondanks alles was de vrouw wel ‘dankbaar dat haar moeder haar had laten leven.’ Het is betreurenswaardig dat abortusvoorstanders – en blijkbaar zelfs predikanten – deze levende getuigenissen niet willen horen.

Laatst bijgewerkt: 6 juli 2023 13:40

Doneer