De nieuwe ‘woke’ president van Mexico is een abortusactiviste

Claudia Sheinbaum: 'Ik ben opgegroeid zonder religie. Zo hebben mijn ouders mij opgevoed." (Foto: Wikipedia)

De nieuwe ‘woke’ president van Mexico is een abortusactiviste

THEMA'S:

Claudia Sheinbaum, die zichzelf heeft opgeworpen als opvolger van Mexico's aftredende linkse president Andres Manuel Lopez Obrador, is de nieuwe president geworden na een verpletterende overwinning op 2 juni, waarbij ze 58,8% van de stemmen kreeg en 82% van de stembiljetten geteld waren.

Geestverwante van Biden en Trudeau

Sheinbaum, een voormalig burgemeester van Mexico City, heeft gepocht op haar geloofsbrieven als ‘klimaatwetenschapster’ en wordt door progressieve leiders zoals president Joe Biden en premier Justin Trudeau geprezen als de eerste vrouwelijke president van Mexico - en als een geestverwant.

Weerstand tegen abortusactivisme Hooggerechtshof

Vorig jaar decriminaliseerde het Mexicaanse Hooggerechtshof abortus in een activistische uitspraak die bedoeld was om de abortuswetgeving in bijna alle 32 staten van het land te vernietigen (de uitspraak verwees naar “mensen met het vermogen om zwanger te worden”) en stelde dat “de federale openbare gezondheidsdienst en elke federale gezondheidsinstelling” abortus moet aanbieden aan “iedereen die daarom vraagt”. Desondanks hebben 19 staten abortus nog niet legaal gemaakt in hun wetboek van strafrecht en abortus is nog niet als een “recht” toegevoegd aan de Mexicaanse grondwet, waar abortusgroepen op hebben aangedrongen.

Volg STI op Telegram

Sheinbaum voor ‘reproductieve gezondheid’

Sheinbaum is voorzichtig geweest met het al te openlijk spreken over abortus, omdat veel gebieden in Mexico bevolkt worden door pro-life meerderheden. Ze verklaarde dat het Hooggerechtshof de kwestie had “opgelost” (wat duidelijk niet waar is). In haar 100 toezeggingen die ze zou doen als ze gekozen zou worden, stond echter onder andere dat ze “toegang tot gezondheid voor vrouwen gedurende hun hele levenscyclus, in het bijzonder met betrekking tot seksuele en reproductieve gezondheid” zou garanderen. “Reproductieve gezondheid” is natuurlijk slechts codetaal voor “abortus”.

Sheinbaum tegen herziening Roe v. Wade

Sheinbaum heeft naar abortus verwezen als een “recht” en reageerde op het terugdraaien van Roe v. Wade door het Amerikaanse Hooggerechtshof in 2022 door te verklaren dat “het een terugslag zou zijn” als de VS kinderen in de baarmoeder zou beschermen. Oliva López Arellano, de toenmalige minister van Volksgezondheid van Mexico-Stad, verklaarde zelfs dat Mexico-Stad een plaats was waar Amerikaanse vrouwen abortussen konden krijgen die in hun eigen land niet beschikbaar waren na de uitspraak van het Hooggerechtshof.

Noemt zichzelf ‘niet-religieus’

In die context lijkt het waarschijnlijk dat de gekozen president, ondanks de argwaan in bepaalde hoeken van feministen die wilden dat Sheinbaum openlijker campagne zou voeren, overtuigd pro-abortus zal zijn. De nieuwe leider van het grotendeels katholieke land heeft een seculiere Joodse achtergrond - haar familie emigreerde vanuit Oost-Europa naar Mexico - maar noemt zichzelf niet-religieus. “Ik ben opgegroeid zonder religie. Zo hebben mijn ouders me opgevoed,” zei ze in 2018.

Help zuster Monja met een gift

Draait wat om genderideologie heen

Sommige LGBT-groepen hebben Sheinbaum bekritiseerd voor het grotendeels vermijden van de transgenderkwestie - andere linkse partijen hebben het omarmd, met in sommige gevallen mannelijke kandidaten die zich kandidaat stellen als vrouw - maar dit is waarschijnlijk weer te wijten aan het feit dat ze ervoor heeft gezorgd dat ze grote delen van de sociaal-conservatieve kiezers niet heeft afgeschrikt. Onder Latijns- en Zuid-Amerikaanse leiders is de weerstand tegen genderideologie groot, zelfs onder leiders die uitgesproken links zijn. Maar Sheinbaum wordt niet bekritiseerd omdat ze ook maar in de verste verte conservatief is - maar omdat activisten willen dat ze verder gaat dan ze al heeft gedaan.

Pro-homo’huwelijk’

En ze heeft haar persoonlijke standpunten duidelijk gemaakt. In 2022 vierde ze de legalisatie van het homoseksuele ‘huwelijk’ in de staten Guerrero en Tamaulipas met de volgende verklaring: “Vandaag boekt het hele land vooruitgang in gelijke rechten met de doorgang van het huwelijk gelijkheid [sic] in Guerrero en Tamaulipas. Ik vier deze demonstratie van de wil van het volk en de zoektocht naar gerechtigheid voor alle mannen en vrouwen door beide staatscongressen. Liefde is liefde.”

Promoot LHTB

Datzelfde jaar werd ze de eerste burgemeester van Mexico Stad die deelnam aan de LHBT “pride” parade van de stad. In 2023, op het feest van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe, plaatste ze een foto van zichzelf op X (voorheen Twitter) waarop stond: “Mijn droom is om te blijven vechten voor seksueel diverse mensen [sic] zoals ik deed in Mexico Stad.” We weten dus dat de nieuwe president van Mexico pro-abortus is, dat ze de herdefiniëring van het huwelijk steunt en dat ze haar politieke positie wil gebruiken om de “seksueel diverse” ideologie te promoten, wat politieke taal is voor het steeds groter wordende aantal LHBT ‘identiteiten’.

Bestel Door het oog van de waker

Abortus- en LHBT-activisten willen grondwetswijziging

Pro-abortus groepen hebben de wetgevers onder druk gezet om hun overwinning van het Hooggerechtshof te bekrachtigen met een grondwetswijziging en de LHBT-beweging heeft aangedrongen op acceptatie en implementatie van de homoseksuele en transgenderagenda. Op basis van Claudia Sheinbaums openbare verklaringen en haar staat van dienst hebben ze alle reden om optimistisch te zijn.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van LifeSiteNews.

Laatst bijgewerkt: 5 juni 2024 18:57

Doneer