Geen gevangenisstraf voor transgenderactivist die kerk vernielt en vrouw bedreigt

Geen gevangenisstraf voor transgenderactivist die kerk vernielt en vrouw bedreigt

THEMA'S:

“Vrouwenhaters!”, “F*** katholieken!”, “Ga naar je nep-hel toe!”, deze en andere leuzen had Maeve Nota, een man die zichzelf als vrouw beschouwt, op een kerkgebouw gekalkt. Ook beschadigde hij de St. Louise Catholic Church met stenen en bedreigde hij een vrouw die daar aanwezig was. De aanleiding voor dit antichristelijk vandalisme in de staat Washington was zijn frustratie over de vernietiging van Roe v. Wade – het vermeende grondrecht op abortus. De 31-jarige transgender die verantwoordelijk is voor dit vergrijp komt er met een voorwaardelijke celstraf van af. Dit is tekenend voor de dubbele standaard die de Biden-regering handhaaft in dit soort zaken.

Grote pro-life overwinning

Voor pro-lifers in heel de Verenigde Staten en daarbuiten zal de datum 24 juni 2022 voor altijd memorabel zijn. Bijna vijftig jaar nadat abortus verheven werd tot een ‘grondrecht’ in 1973, werd deze beslissing (bekend onder de naam ‘Roe v. Wade’) teruggedraaid. Dit betekent (helaas) niet dat abortus sindsdien in het hele land illegaal geworden is, maar dat nu staten zelf over hun abortuswetten mogen beslissen. Voor de zogenaamde ‘blauwe staten’ van de Democraten verandert er dus niets. Maar de ‘rode staten’ van de Republikeinen – die vaak overwegend pro-life zijn – kunnen nu abortus volledig afschaffen of drastisch inperken.

Abortuswetten VS

In de donkerrode staten is abortus nu illegaal. In lichtrode is abortus (zwaar) ingeperkt. Oranje betekent dat abortus niet door de wet wordt beschermd, in gele staten is dit wel het geval. In de blauwe-groene staten (waaronder Washington in het uiterste noordwesten) is de toegang tot abortus juist verruimd sinds de terugdraaiing van Roe v. Wade. (Bron: www.reproductiverights.org)

Gewelddadige reacties van linksactivisten

Abortusvoorstanders in het hele land reageerden woedend op dit historische besluit. Maar dit antichristelijk geweldsincident in Bellevue, Washington staat niet op zichzelf. Naast kerken werden in de nasleep van dit besluit van het Hooggerechtshof ook andere pro-life centra het doelwit van vergeldingsacties. Opvallend genoeg vinden veel van dit soort aanvallen plaats in staten die geen ‘hinder’ ondervonden van de terugdraaiing van Roe v. Wade. Sterker nog, als reactie hierop heeft een aantal progressieve staten maatregelen aangekondigd om de drempel naar abortus nog verder te verlagen.

Lees ook: Ook Nederlandse abortusactivisten kiezen voor geweld

“Religie van haat”

Op bewakingscamera’s is goed te zien hoe Maeve Nota – een man die zich als vrouw voordoet – een aantal keren een steen tegen de deur aan gooit. Daarna probeert hij tevergeefs de zwaar beschadigde deur in te trappen. Een vrouw die in de kerk aan het bidden is probeert nog met de woedende man te praten, maar voelt zich daarna genoodzaakt zichzelf op te sluiten en de politie te bellen. Nadat de transgender ook nog een Mariabeeld kapotgemaakt heeft, kalkt hij met graffiti allerlei leuzen op het gebouw en op de stoep waaronder “f*** katholieken”, “religie van haat” en “leugenaars”.

Geen celstraf

Als de politie aankomt, verzet Nota zich hevig tegen zijn arrestatie en beschadigt hij opzettelijk een politieauto. Uiteindelijk wordt de man toch ingerekend en meegenomen voor verhoor. Nu hij is verhoord heeft het Amerikaanse ministerie van justitie – dat in de VS rechtstreeks aangesteld wordt door de president – geadviseerd om hem alleen een voorwaardelijke celstraf te geven. Dit terwijl er een celstraf van een jaar en een geldboete van $100,000 staat op de misdaden waar de 31-jarige transgender zich schuldig aan gemaakt heeft.

STI WhatsApp-banner

De dubbele standaard van Bidens Amerika

Vergelijk deze fluwelen behandeling met die van de christelijke pro-life activist Mark Houck. Hij werd in bijzijn van zijn vrouw en zeven kinderen door zwaarbewapende FBI-agenten gearresteerd in zijn huis. Dit omdat hij even daarvoor een woordenwisseling had met een abortusactivist tijdens een vreedzame pro-life demonstratie bij een abortuscentrum. Hetzelfde ministerie van justitie dat Nota een voorwaardelijke celstraf oplegde, drong bij Houck aan op 11 jaar (!) gevangenisstraf. Maar gelukkig werd hij door de rechter vrijgesproken. Deze discrepantie toont echter aan dat er in de Verenigde Staten een ideologisch gemotiveerde dubbele standaard is in het rechtssysteem.

De antichristelijke woede van transgenders

In sommige Amerikaanse staten is het – net als in Engeland – zelfs verboden om in de buurt van een abortuscentrum te bidden, maar komen vandalen die een kerkgebouw vernielen er dus zo goed als ongestraft van af. In Bidens Amerika wordt een abortuscentrum blijkbaar beschermwaardiger geacht dan een kerk. Dit antichristelijke sentiment is ook terug te zien in de transgenderideologie. Het is namelijk niet toevallig dat iemand die zichzelf van het andere geslacht waant een bloedhekel heeft aan de God die hem als man geschapen heeft. De kerk is voor hem de fysieke herinnering aan de waarheid die hij met geweld probeert te bestrijden. Maar de demonische leugen in de Hof van Eden ten spijt, zal hij nooit “als een god zijn”, en zal hij zich moeten schikken naar de Schepper van de ultieme werkelijkheid.

Laatst bijgewerkt: 15 juni 2023 12:54

Doneer