Het gaat niet om de sport. Het zijn Harrison Butker's overtuigingen die hem in de problemen brachten

Harrison Butker, de man die eigenhandig heel de linkse massa in verontwaardiging liet uitbarsten. Bron afbeelding: Wikimedia Commons / Theonewhoknowsnothingatall

Het gaat niet om de sport. Het zijn Harrison Butker's overtuigingen die hem in de problemen brachten

THEMA'S:

De controverse rond de vurige toespraak van Harrison Butker aan het Benedictine College in Atchison, Kansas, heeft hevige reacties uitgelokt binnen de links-liberale gemeenschap. De woede is groot. Butker's uitgesproken standpunten over abortus, anticonceptie, feminisme, en de homoseksuele pride-maand, evenals zijn steun voor de traditionele Latijnse mis, laten duidelijk zien welke opvattingen hij huldigt.

Woke-brigade door het lint

In reactie hierop mobiliseren de woke menigten zich, gewapend met hooivorken, en uiten zij hun woede. Minstens twee petities, beide ondertekend door tienduizenden mensen, eisen zijn verwijdering uit het Kansas City Chiefs footballteam. Ondertussen blijft de heer Butker onverstoord en zet hij nog een stap verder.

De rode aap kruipt uit de mouw

Het merkwaardige effect van deze impasse is dat de oppositie gedwongen wordt haar ware gezicht te laten zien, dat vaak verborgen is achter een masker van tolerantie. Het incident legt de hypocrisie bloot van die links-liberalen die beweren dat mensen alles mogen zeggen of denken wat ze willen, zolang ze er niemand mee kwetsen. De toespraak van Harrison Butker op het conservatieve katholieke Benedictine College deed niemand in het publiek pijn, dat hem een langdurige staande ovatie gaf. Hij preekte tot het koor en gaf het wat het wilde horen door alles uit de kast te halen.

Bestel brochure EUSSR

Inslag als een bom

Conservatieven kunnen erop wijzen dat, in overeenstemming met links-liberale ideeën, iedereen buiten dit selecte publiek die het er niet mee eens was het vrij stond om er niet naar te luisteren. Het probleem is echter niet alleen wat hij zei, maar ook dat hij het zo luid en duidelijk liet horen. Zijn opmerkingen overstemden alle pro-Gaza aankondigingen in het hele land. Iedereen heeft het erover.

Tolerant wanneer het uitkomt

Het tumult dat hieruit ontstond onthult de tegenstrijdigheden van de links-liberale samenleving. Dit werd geuit door hetzelfde sport-establishment en de fans, die de 28-jarige sporter veroordeelden wiens doelpunt de Super Bowl won. Zelfs de reputatie van de beste goal-kicker ter wereld kan hem niet redden van de toorn van deze "tolerante" links-liberalen.

Lees ook: Opnieuw vreedzame pro-lifer tot langdurige gevangenisstraf veroordeeld

Afgoden alom

Diezelfde links-liberalen tolereren diegenen aan de andere kant die zichzelf niet uiten op besloten diploma-uitreikingen, maar zelfs in de stadions. De god van de sport buigt al lang voor de god van de woke. Alles is toegestaan voor de activisten die, in naam van de vrijheid, gebogen knieën, dragqueens, pride-nachten en alternatieve volksliederen promoten in de postmoderne sport. Niets is toegestaan voor de God van de Hemelse Machten.

Oude ideeën benoemd

Het echte probleem is dus wat Harrison Butker denkt, niet hoe hij speelt. Hij wordt vervolgd en verguisd omdat hij ideeën heeft die onacceptabel zijn voor de onbekende, naamloze en ongekozen links-liberale en censurerende halfgoden die dicteren wat er nu gezegd mag worden. Zijn ideeën zijn geen esoterische of schadelijke doctrines die nog nooit zijn uitgeprobeerd. Integendeel, ze waren ooit mainstream in Amerika tijdens betere tijden. Sterker nog, niets is Amerikaanser dan de liefde voor het land, de ondersteuning van familierollen en een levendig, openbaar en onverbloemd geuit geloof.

Minister, stop de Nederlandse financiering van buitenlandse abortus!

Vervolgd omwille van Christus

Bij nadere beschouwing zal echter blijken dat het niet alleen zijn ideeën zijn die de oorzaak zijn van zijn onterechte vervolging. Een paar onorthodoxe ideeën kunnen hier en daar getolereerd worden als ze zwak en schuchter bevestigd worden. Het probleem is dat deze ideeën voortkomen uit zijn sterke religieuze overtuigingen. Hij bevestigt zijn geloof in de Ene Ware God en Zijn heilige wet. Zijn ideeën komen van een hogere autoriteit dan de zijne. Hij gelooft dat Gods wet een hogere wet is die boven alle andere wetten staat. Deze rechtvaardige God oordeelt over goed en kwaad op basis van objectief goed en kwaad. Het doel van het leven is het verkrijgen van de Hemel en het vermijden van de Hel.

De angst voor Hem

Zulke bevestigingen moeten worden onderdrukt omdat er geen morele oordelen kunnen worden toegestaan in de huidige woke-wereld, waarin niemand ergens de schuld van kan krijgen. Alles moet worden toegeschreven aan systemische structuren en onderdrukkende krachten. Harrison Butker wordt bekritiseerd voor het gebruik van "ontmenselijkende opmerkingen" om "mensenrechten te ondermijnen" en "verdeeldheid te bestendigen". Hij wordt beoordeeld door links-liberalen die zichzelf hebben opgeworpen als zelfbenoemde inquisitierechters die bepalen wat acceptabel is.

Lees ook: Verdedigster van ongeboren leven veroordeeld tot vijf jaar cel

Linkse excommunicatie

Hij wordt beoordeeld op zijn gezonde morele oordelen. Hij wordt gestraft omdat hij gelooft in een wet die stelt dat het kwade gestraft en het goede beloond moet worden. Hij wordt geëxcommuniceerd uit modieuze kringen omdat hij naar de "ontmenselijkende" doelen van heiligheid en eeuwig geluk met God in de Hemel verlangt.

Geen schaamte voor de Kerk

Tot slot bevestigt hij dat deze ideeën en religieuze overtuigingen afkomstig zijn van de ene, heilige, katholieke en apostolische kerk. Hij doet dit met trots, "niet [met] de soort dodelijke zondige trots waar een hele maand aan gewijd is, maar de ware God-gecentreerde trots die samenwerkt met de Heilige Geest om Hem te verheerlijken."

Bestel Door het oog van de waker

Heldhaftig en stoutmoedig

Hij brengt al deze ideeën en overtuigingen vrijmoedig, manhaftig en zonder schaamte. Voor uitgedroogde, trouwe katholieken is zulke taal en manier van spreken het glas zuiver, kristalhelder en sprankelend water dat hun zo vaak wordt onthouden. Voor de oppositie is het een schande die ze zelden tegenkomt.

De kleuren zijn bekend

Het incident met Harrison Butker onthult veel meer over links dan over de topsporter. In hun woede tonen de linkse mensen hun ware aard, die voor hen het beste verborgen kan blijven. Deze zogenaamd tolerante links-liberalen laten aan de wereld zien dat ze op geen enkel openbaar platform de bevestiging van bepaalde ideeën, morele oordelen of religieuze overtuigingen zullen tolereren die hun eigen ideeën of overtuigingen in twijfel trekken.

Lees ook: Zeven manieren waarop de EU abortus promoot

De vader van de verdeeldheid

Deze zelfde mensen beweren de "waarheden" van alle individuen te verdedigen. Ze verenigen zich echter als één wanneer iemand het bestaan van God's waarheid bevestigt, absoluut, objectief en eeuwig. Alleen deze waarheid is vals voor liberalen en mag niet getolereerd worden. Door hun woede laten deze links-liberalen zien dat zij degenen zijn die verdeeldheid zaaien. Er is maar één dappere man als Harrison Butker nodig om op te staan en de waarheid in de publieke sfeer te verkondigen, en links gaat over in afschuwelijke verdraaiingen en organiseert een campagne om hem en allen die zijn zoals hij te vernietigen.

Geen offer te hoog

Niet in staat om naar het schitterende licht van de waarheid te kijken, zijn zulke linkse mensen bereid om alles wat in hun weg staat plat te walsen om het te begraven, zelfs als dat betekent dat ze de god van de sport omver moeten werpen.

Dit artikel was eerder gepubliceerd op tfp.org

Laatst bijgewerkt: 30 mei 2024 15:36

Doneer