Hoopvol nieuws: steun voor abortus neemt wereldwijd af

Hoopvol nieuws: steun voor abortus neemt wereldwijd af

THEMA'S:

Wereldwijd zijn steeds minder mensen voor abortus. Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Ipsos onder 17.500 mensen uit 25 landen. Vier jaar geleden was 75 procent van de wereldbevolking van mening dat abortus toegestaan moet zijn. In 2020 was dit cijfer gedaald naar 70 procent. Geen aardverschuiving maar wel een significante tendens.

Verschuiving in publieke opinie

De steun voor abortus daalde in de periode 2014 – 2020 met 6 procent in Frankrijk en met 9 procent in Duitsland. Van Nederland heeft Ipsos geen cijfers. Andere onderzoekbureaus als TNS NIPO merken echter een verschuiving in de Nederlandse publieke opinie op, waarbij jongeren vaak aanmerkelijk meer pro-life zijn dan ouderen.

Lees ook: Nederlanders worden kritischer op abortus. Wanneer volgen politici?

Korrel zout

De opiniepeilingen van bureaus als Ipsos moeten wel met een korrel zout genomen worden. De vragen zijn vaak vooringenomen: “Vindt u dat een vrouw het recht moet hebben op abortus?” Terwijl de vraag is: “Vindt u dat een kind het recht moet hebben op leven?” Wie deze vraag stelt, ziet veel maatschappelijke steun aan abortus wegsmelten als sneeuw voor de zon.

Tijdens lockdown ging abortus door

Ipsos omgeeft de resultaten bovendien met alarmerende pro-abortusgeluiden van ‘experts’ die beweren dat pro-lifers de coronabeperkingen aangegrepen hebben om het ‘recht’ op abortus in te perken. Terwijl in Nederland gedurende de hele lockdown de abortuscentra hun dodelijke werkzaamheden hebben voortgezet. Op aandringen van de minister van Volksgezondheid. Pro-lifers die op de stoep voor het abortuscentrum wilden bidden en hulp verlenen, worden daarentegen weggestuurd door handhavers. Zogenaamd vanwege de anderhalve meterregel.

Waken bij abortuscentra is een recht en moet dat blijven!

Laatst bijgewerkt: 6 juli 2021 15:28

Doneer