IJskoude harten zorgen niet voor ongeboren kinderen

IJskoude harten zorgen niet voor ongeboren kinderen

THEMA'S:

Vorige week trotseerden vrijwilligers van Stirezo en TFP Student Action Europe de kou om mensen aan te spreken over de morele crisis waar we voor staan. Naast de onvoorstelbare onverschilligheid van de seculiere bevolking, hoorden we deze keer een oproep om de verdediging van het heilige recht op leven te staken. Vanaf het moment dat de jonge pro-lifers zich verspreidden in het stedelijk gebied van Utrecht tot het einde van de middag, keken mensen ons nieuwsgierig aan. Sommigen stapten zelfs op ons af.

Leven begint bij conceptie

Een man vroeg waarom we in de vrieskou buitenstaan. Nadat we hadden uitgelegd wat we deden en de flyer met de petitie hadden aangeboden, vroeg de man: "Maar waarom zijn jullie ertegen? Het is toch geen kind?" We wezen de man erop dat het menselijk leven begint bij de conceptie. Hij maakte een sarcastisch grapje over de betrouwbaarheid van de voortplanting van de mens en wuifde het weg, terwijl vrijwel iedereen dit zou kunnen begrijpen - daar hoef je geen bioloog voor te zijn.

Lees ook: Geweten wordt aangesproken: pro-abortus politici vallen over onze pop van ongeboren kind

"Ik denk dat het eigenlijk beter is dat er minder mensen op de wereld zijn"

De man beweerde dat het beter zou zijn als mensen (grotendeels) zouden uitsterven. 'Er worden al te veel kinderen geboren in de wereld', aldus de man. Toen ik hem vroeg waarom hij zijn mening baseerde, was zijn antwoord dat hij problemen in de wereld zag die door mensen werden veroorzaakt. 'Geen mensen betekent geen problemen', was schijnbaar zijn beredenering. Ik maakte hem duidelijk dat anno 2024 heel veel vooral Westerse landen juist een ernstig laag geboortecijfer hebben. De gevolgen hiervan zijn nu al merkbaar in landen als Japan waar zich een demografische ramp aan het ontvouwen is. Daarnaast is het immoreel om doelbewust kinderloos te blijven binnen een huwelijk.

TFP Stirezo abortus 2

Overtuigd en vastbesloten tot actie

Ik denk niet dat het door de sneeuw komt dat de meeste mensen niet de tijd en/of de moed hebben om hun immorele opvattingen te verdedigen. Of ze nu beweren dat "het maar een foetus is", "het leeft nog niet" of "het heeft geen ziel", we kunnen ze er niet mee laten wegkomen! Daarom voeren we wekelijks campagnes om de publieke opinie te beïnvloeden; om mensen te overtuigen, om de holle leugens van abortusvoorstanders te weerleggen. Maar ook doen we dit om christenen en mensen van goede wil te inspireren om deel te nemen aan het morele herstel van onze christelijke samenleving. Nu wordt die nog wordt gedomineerd door een revolutionaire geest die streeft naar totale losbandigheid om te doen wat je wilt en absolute gelijkheid waarin niemand de autoriteit heeft je te stoppen. Laten wij ons door de liefde uit God bewegen en hiermee de samenleving te hulp komen voordat deze ten onder gaat.

Laatst bijgewerkt: 24 januari 2024 13:14

Doneer