Medische ondersteuning van Indi Gregory beëindigd, zodat het meisje is overleden

Indi Gregory (Foto: door de familie verstrekt)

Medische ondersteuning van Indi Gregory beëindigd, zodat het meisje is overleden

THEMA'S:

De kleine Indi Gregory is overleden, nadat een Brits ziekenhuis deze week haar levensondersteunende behandeling beëindigde, ondanks de bezwaren van haar ouders. Een rechtbank had hun pleidooi om hun kind te laten leven verworpen.

Ziekenhuis beëindigde zorg

Een Brits hof van beroep oordeelde dat het ziekenhuis door mocht gaan met het beëindigen van Indi's levensreddende medische zorg, ondanks de wanhopige pogingen van haar ouders om haar naar een ziekenhuis te krijgen dat deze zorg wel zou bieden. Het ziekenhuis maakte eergisteren een eind aan de levensondersteunende zorg en Indi overleed gisterenochtend.

‘Kapot van verdriet en schaamte’

De acht maanden oude Gregory stierf in de armen van haar moeder in een hospice om 1:45 uur op 13 november, volgens de Britse belangenorganisatie Christian Concern. Haar ouders zeiden "boos, kapot van verdriet en beschaamd” te zijn. De NHS (het Britse nationale ziekenfonds) en de rechtbank hebben Indi niet alleen haar kans op een langer leven ontzegd, maar ze hebben ook haar ouders de mogelijkheid ontnomen om haar te laten sterven in haar ouderlijk huis.

STI WhatsApp-banner

Zeldzame mitochondriale ziekte

"Claire en ik walgen opnieuw van de eenzijdige beslissing van de rechters en de Trust. De hele wereld kijkt toe en is geschokt over hoe we zijn behandeld," zei de vader van het kind, Dean Gregory. Indi leed aan een zeldzame degeneratieve mitochondriale ziekte. Ze werd levensondersteunend behandeld aan een beademingsapparaat in het Queen's Medical Centre in Nottingham, Engeland.

Aanbod Vaticaan genegeerd

Een ziekenhuis in het Vaticaan had aangeboden de zorg voor de acht maanden oude baby Indi Gregory op zich te nemen. Desondanks oordeelde de Britse rechtbank dat haar beademing kon worden stopgezet, ook al vochten haar ouders voor haar leven. Toen hun duidelijk werd dat het leven hun kind op last van de rechter zonder hun toestemming beëindigd ging worden, lieten Indi's ouders haar dopen.

Ouders ‘leerden de hel kennen’

Dit terwijl Indi's ouders niet gelovig zijn. Ze zeggen echter dat ze de "aantrekkingskracht van de hel" hebben gezien in dit hele spektakel met de rechtbanken die hun dochter de zorg onthouden die ze nodig heeft en die hun pogingen blokkeren om Indi naar een Italiaans ziekenhuis te vervoeren voor de juiste zorg en behandeling. "Toen ik in de rechtbank was, voelde het alsof de duivel aan me trok," zei Dean Gregory, Indi's vader. "Ik dacht dat als de hel bestaat, de hemel ook moet bestaan.” En: "Ik heb gezien hoe de hel is en ik wil dat Indi naar de hemel gaat."

Stop gedwongen euthanasie

‘Wij willen naar de hemel gaan’

Dean zegt zelfs dat hij heeft besloten dat hij ook gedoopt moet worden. "We willen beschermd worden in dit leven en naar de hemel gaan." Dean prees het getuigenis van een christelijke vrijwilliger die Indi elke dag bezocht en die hem vertelde dat de doop "de hemelpoort opent".

'Draag zaak aan mij over’

De pro-life roep Christian Concern, die de familie Gregory vertegenwoordigt, veroordeelde de uitspraak. "De uitspraak werd gedaan ondanks het feit dat Indi de Italiaanse nationaliteit kreeg en haar Italiaanse voogd gisteren een dringend verzoek indiende bij het Britse Hooggerechtshof waarin hij Robert Peel opriep om de jurisdictie over deze zaak aan hem over te dragen onder Artikel 9§2 van de Conventie van Den Haag van 1996," vertelde de organisatie aan de website LifeNews.

‘Laatste trap na’

Dean Gregory zei over het negatieve rechterlijke besluit: "Claire en ik walgen van de eenzijdige beslissing van de rechters en de NHS. De hele wereld kijkt toe en is geschokt over hoe we zijn behandeld. Claire en ik hebben altijd het beste met Indi voorgehad. Ze heeft mensenrechten en we wilden dat ze de best mogelijke behandeling zou krijgen. Als het Verenigd Koninkrijk dit niet wil financieren, waarom kan ze dan niet naar Italië gaan en de behandeling en zorg krijgen die de geweldige Italiaanse premier en regering hebben aangeboden? Dit voelt als de laatste trap na.”

Minister, stop de Nederlandse financiering van buitenlandse abortus!

Zelfs katholieke overtuiging niet gerespecteerd

De zaak Indi Gregory doet denken aan die van een Poolse man die in coma in een Brits ziekenhuis lag. Ondanks het feit dat de man zelf een overtuigde katholiek was en anti-euthanasie, ondanks dat er orgaanontneming voor hem dreigde, en ondanks het verzet van familieleden en de Poolse regering, oordeelde ook hier de Britse rechter dat een einde aan de levensondersteunende zorg gemaakt moest worden. Na een proces van 'versterven' kwam hij op 26 januari 2021 te overlijden.

Laatst bijgewerkt: 14 november 2023 14:37

Doneer