‘Misbruik AIDS-hulp niet voor abortus!’

Chris Smith: "We hoeven ons echt geen illusies te maken over de pro-abortus doelen van de regering-Biden”. (Foto: via Flickr, CC BY-SA 2.0 DEED)

‘Misbruik AIDS-hulp niet voor abortus!’

THEMA'S:

Misbruik de financiële hulp voor hen die lijden aan HIV/AIDS niet voor abortuspromotie. Dit hebben 131 parlementariërs en religieuze leiders uit Afrika gevraagd in een brief aan het Amerikaanse Congres. De republikeinse afgevaardigde Chris Smith (New Jersey) heeft de brief uit Afrika vorige week in het Congres voorgelezen.

Uitvoerige dank voor AIDS-hulp

De Afrikanen beginnen met het Amerikaanse volk nadrukkelijk en uitvoerig te bedanken voor de “meer dan twintig jaar financiële hulp die onze landen in staat gesteld heeft om HIV/AIDS te voorkomen en te behandelen en de gesel van deze ziekte terug te dringen.” Ook zijn ze dankbaar “dat de oorspronkelijke strategie onze waarden respecteerde en PEPFAR (het Amerikaanse hulpprogramma voor HIV/AIDS, -red.) zich richtte op het beschermen en behouden van leven en het benadrukken van onthouding en verantwoordelijk gedrag en praktijken.”

‘Zogenaamde gezinsplanning’

“Nu u probeert om de PEPFAR-financiering opnieuw goed te keuren, willen we uiting geven aan onze bezorgdheid en vermoedens dat deze financiering zogenaamde gezinsplanning en reproductieve gezondheidsprincipes en -praktijken ondersteunt, waaronder abortus, die in strijd zijn met onze kernovertuigingen over leven, gezin en religie.”

STI WhatsApp-banner

‘Respect voor onze overtuigingen’

“Wij vragen dat PEPFAR trouw blijft aan zijn oorspronkelijke opdracht en dat het onze normen, tradities en waarden respecteert. We vragen dat de partnerorganisaties waarmee de Amerikaanse regering samenwerkt om de PEPFAR-programma’s uit te voeren, dat doet op een manier die rekening houdt en respect toont voor onze overtuigingen en niet over te gaan tot het bevorderen van verdeeldheid zaaiende ideeën en praktijken die niet overeenkomen met die van Afrika.”

Pro-abortusbeleid regering Biden

Republikeinse parlementariërs en tientallen pro-lifeorganisaties hebben erop gewezen dat PEPFAR-hulp ook naar organisaties gaat die abortus nationaal en internationaal promoten. Volgens Chris Smith is de regering Biden hier doelbewust op uit. We moeten ons “echt geen illusies maken over de pro-abortus doelen van deze regering”, aldus Smith.

'Ingrijpend nieuw radicaal beleid'

Smith verwees daarbij nadrukkelijk naar een “ingrijpend nieuw radicaal beleid dat bekend staat als ‘Heroverweging van PEPFAR’s Strategische Keuze’ (Reimaginging PEPFAR's Strategic Decision). Volgens Smith is het nieuwe beleid opzettelijk ontworpen om seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) te integreren. En dat betekent gewoon “abortus in het HIV/AIDS-werk”.

Minister, stop de Nederlandse financiering van buitenlandse abortus!

‘Menige abortusgroep ontvangt PEPFAR-hulp’

Democraten en anderen beweren dat de abortusbeschuldiging bij PEPFAR verzinsels zijn. Maar Smith benadrukt: “De stelling van president Biden dat PEPFAR geen vrije abortus stimuleert, houdt geen stand als je de deelnemers tegen het licht houdt, waaronder zich abortusgroepen bevinden als Pathfinder International dat $24 miljoen aan PEPFAR-geld heeft gekregen en Population Council dat $6 miljoen binnenhaalde.”

Late abortus tot aan geboorte

“Ze zeggen dat ze het niet doen”, aldus Smith, maar “ze stellen wel NGO’s in staat om het te doen, Planned Parenthood en anderen, voor late abortus tot aan de geboorte.” Hij voegde eraan toe: “Het is tijd dat we teruggaan naar het oorspronkelijke nobele doel – wereldwijd een eind maken aan HIV/AIDS.”

Hoewel de abortusbeperkingen op PEPFAR aanvaard zijn door het Congres, is het onwaarschijnlijk dat de door Democraten overheerste Senaat dat ook zal doen.

Laatst bijgewerkt: 9 oktober 2023 11:53

Doneer