Pro-life triomf in staat Iowa: hartslag-wet tegen abortus aangenomen

Gouverneur Kim Reynolds van de staat Iowa heeft aangekondigd de nieuwe 'hartslagwet' tegen abortus te ondertekenen. (Beeld: Screenshot YouTube via LifeSiteNews)

Pro-life triomf in staat Iowa: hartslag-wet tegen abortus aangenomen

THEMA'S:

Volksvertegenwoordigers in Iowa hebben een verbod op abortus na zes weken aangenomen dat eerder was geblokkeerd door het Hooggerechtshof van de staat. Republikeinse gouverneur Kim Reynolds zal het wetsvoorstel ondertekenen.

Abortusverbod na zes weken

Dinsdagavond laat stemde de wetgevende macht voor HB 732 en keurde de maatregel met 32-17 goed. De wetgeving stelt als eis dat er een echo wordt gemaakt en abortus is, zodra er een hartslag wordt vastgesteld, verboden. Dit is gemiddeld na zes weken. Steeds meer staten kiezen hiervoor.

Weinig uitzonderingen op abortusverbod

Uitzonderingen op het verbod zijn gevallen van verkrachting en incest die naar behoren zijn gemeld bij het Openbaar Ministerie, dat een arts verklaart dat een ontwikkelingsstoornis de baby "onverenigbaar met het leven" maakt of dat een abortus wordt "noodzakelijk" geacht om de moeder te redden van de dood of ernstig letsel. Geestelijke gezondheidsproblemen of aandoeningen vallen niet onder het voorbehoud van medische noodgevallen.

STI WhatsApp-banner

'Inwoners van Iowa gehoord'

"Vandaag heeft de wetgevende macht van Iowa opnieuw gestemd om het leven te beschermen en abortus te beëindigen bij een hartslag, met uitzonderingen voor verkrachting, incest en het leven van de moeder," zei Reynolds in een persbericht van 11 juli. "De stemmen van de inwoners van Iowa en hun democratisch gekozen vertegenwoordigers kunnen niet langer genegeerd worden en gerechtigheid voor de ongeborenen mag niet uitgesteld worden."

'Sterkere gezinnen aanmoedigen'

"Als pro-life gouverneur heb ik mij ook verbonden aan het voortzetten van beleid om vrouwen te ondersteunen bij het plannen van het moederschap, het belang van vaderschap te promoten en sterke gezinnen aan te moedigen. Onze staat en ons land zullen er sterker door worden." Het besluit is ook de afsluiting van een speciale sessie die door de gouverneur was belegd om een wet aan te nemen die verdere bescherming biedt voor ongeborenen.

Blokkade van Hooggerechtshof doorbroken

Het besluit komt iets minder dan een maand nadat het Hooggerechtshof van Iowa een blokkade van de wet, die in 2019 al door de rechtbank werd tegengehouden, in stand hield. Reynolds zei toen dat "er geen recht heiliger is dan het leven" en beloofde dat "we onze opties bekijken ter voorbereiding op het voortzetten van de strijd."

Waken bij abortuscentra is een recht en moet dat blijven!

Pro-life missie

Reynolds heeft eerder andere wetgeving gesteund en ondertekend om kinderen te beschermen en het gezin te verdedigen, waaronder een verbod op "geslachtsveranderingen" van kinderen en mannen in vrouwentoiletten en meer ouderlijke rechten in het onderwijs. Pro-life zwangerschapscentra in Iowa zijn ook betrokken bij een Dobbs-donatiecampagne van Lynn Fitch, advocaat-generaal in Mississippi, die de pro-life missie in het Amerika van na Roe vs Wade voortzet door mannen en vrouwen te steunen die te maken hebben met ongeplande zwangerschappen.

Totaalverbod op abortus geblokkeerd in Wyoming

Op hartslag gebaseerde verboden worden momenteel ook geblokkeerd door de rechtbank in Ohio en South Carolina. Andere wetgeving die de misdaad beperkt is geblokkeerd in Utah en Montana, terwijl een totaal verbod op abortussen - met uitzonderingen voor verkrachting, incest, als het "noodzakelijk" wordt geacht om het leven van de moeder te redden en als de baby een fatale afwijking heeft - geblokkeerd is in Wyoming.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van LifeSiteNews.

Laatst bijgewerkt: 14 juli 2023 11:58

Doneer