Schots regeringshoofd pleit voor abortus tot aan de geboorte

Schots regeringshoofd pleit voor abortus tot aan de geboorte

THEMA'S:

Humza Yousaf is nog maar krap twee maanden premier van Schotland, maar wil nu al als eerste regeringshoofd ter wereld abortus volledig decriminaliseren. Verschillende pro-abortusgroepen, waaronder Amnesty International, steunen dit streven. Pro-life organisaties in Schotland en daarbuiten doen alles in hun macht om dit tegen te houden, maar nergens ter wereld worden zij zo gedwarsboomd in hun getuigenis als in het Verenigd Koninkrijk. De gevolgen daarvan worden nu zichtbaar.

Leugens, propaganda en nog eens leugens

Volgens de Society for the Protection of Unborn Children (De vereniging voor de bescherming van ongeboren kinderen) – afgekort als SPUC – is de Britse abortuslobby al zeven jaar bezig om het volk hierop voor te bereiden. Al in 2016 begonnen namelijk meerdere machtige abortusorganisaties zoals de British Pregnancy Advisory Service (BPAS) met het verspreiden van leugenachtige propaganda over abortus. Ze beweerden bijvoorbeeld dat het aantal abortusgevallen niet zou toenemen als het volledig legaal zou worden. Als dit zou kloppen – wat het niet doet, uiteraard – waarom de grens opschuiven?

Lees ook: Tot zes maanden cel voor stil gebed bij abortuscentrum in Engeland en Wales

Abortus tot aan de geboorte

Ann Furedi, de directeur van BPAS, pleitte in 2017 in een tv-programma al voor de volledige decriminalisering van abortus. De reden doet er volgens haar niet toe, zelfs niet als op grond van geslacht voor abortus wordt gekozen. “Die keuze is aan de vrouw”, luidde het diabolische mantra. Net als in Nederland is abortus in Schotland en de rest van het Verenigd Koninkrijk officieel een misdaad die onder bepaalde voorwaarden legaal is tot 24 weken. Echter, in ‘uitzonderlijke gevallen’ is een latere abortus mogelijk. Naast een laat ontdekte handicap van het ongeboren kind is ook de bedreiging van de mentale (!) gezondheid van zijn of haar moeder een geldige reden om na 24 weken de baby om te brengen. Blijkbaar is dit volgens Eerste Minister Yousaf niet extreem genoeg.

Bufferzone

Niet verrassend blijkt het islamitische regeringshoofd, die zichzelf een "trotse moslim" noemt, een groot voorstander te zijn van ‘bufferzones’ rond abortuscentra. Binnen deze zones is het verboden om te waken, of andere vormen van pro-life getuigenis uit te voeren. Yousaf noemt dit soort levensreddende pro-life acties “een schande”. Hij was dan ook erg kritisch op de vernietiging van Roe v. Wade in de Verenigde Staten. Het motiveerde hem naar eigen zeggen om abortusrechten “nog verder te doen vorderen.” Niet lang geleden werd de Britse waakster Isabel Vaughn-Spruce opgepakt omdat ze stil in haar hoofd stond te bidden tegenover een abortorium in Birmingham. Dit bleek volgens de rechter geen fout te zijn van de politie, maar in overeenstemming met de 'Public Space Protection Order'.

STI WhatsApp-banner

De abortuspil is levensgevaarlijk voor vrouwen – ook als ze al geboren zijn

Abortus is een fundamenteel onveilige ingreep. Ten eerste omdat er altijd een ongeboren kindje om het leven wordt gebracht. Maar ook voor de moeder die in meer of mindere mate instemt met deze gruweldaad is het een allerminst veilige ingreep. Vooral de abortuspil die in Schotland sinds 2020 makkelijk verkrijgbaar is heeft menig zwangere vrouw in het ziekenhuis doen belanden. Volgens Freedom of Information (FOI) moesten ambulances 64% vaker uitrukken vanwege complicaties rond zo’n chemische abortus. Volgens SPUC is uit onderzoek gebleken dat er bij 1 op de 17 vrouwen dermate ernstige complicaties optraden dat ze naar het ziekenhuis moesten. Bij 5,9% van de gevallen ontstonden er ernstige ontstekingen omdat een deel van het lichaam van de baby achterbleef. 2,3% van de vrouwen moesten worden behandeld vanwege te veel bloedverlies.

Het belang van het pro-life getuigenis

Het schokkende streven van voormalig embryo Yousaf toont aan hoe belangrijk het is om te blijven getuigen van het ongeboren kind in Nederland. Nergens anders zijn pro-lifers zo hard tegengewerkt als in Schotland en de rest van het Verenigd Koninkrijk. Door hun werk jaren lang onmogelijk te maken, hebben de abortusactivisten vrij spel gekregen om het volk te indoctrineren. Omdat niemand hun geweten aansprak, kon het Schotse volk deze abortussultan als hun leider verkiezen. Hier in Nederland komen wakers op voor het ongeboren kind, de smaad en laster van abortuscentra ten spijt. Maar ook in ons land staat het pro-life werk steeds meer onder druk. Een pro-life advocaat van Stirezo doet er op dit moment alles aan om het demonstratierecht van de wakers veilig te stellen. U kunt daaraan bijdragen met een donatie, en zo een stem geven aan het ongeboren kind.

Laatst bijgewerkt: 22 juli 2023 16:21

Doneer