SGP-voorman Chris Stoffer verdedigt wakers, ChristenUnie uit kritiek

SGP-lijsttrekker Chris Stoffer stond vandaag deze twee pro-life wakers bij. Dit werd hem niet in dank afgenomen door de lijsttrekkers van VVD… en de ChristenUnie.

SGP-voorman Chris Stoffer verdedigt wakers, ChristenUnie uit kritiek

Nu we aftellen naar de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november, reizen politici het land door om zich zichtbaar te maken voor de Nederlandse kiezers. Chris Stoffer, lijsttrekker van de SGP, besloot een groepje pro-life wakers een hart onder de riem te steken.

Stoffer: ‘wakers doen belangrijk werk’

“Dé grootste misstand van onze tijd”. Zo spreekt de SGP over de grove zonde van abortus. Dat ze dat ook echt menen, blijkt wel uit het feit dat Stoffer vandaag een wake bijwoont bij een abortuscentrum in Rotterdam-Zuid. De timing is niet toevallig: deze week is de Week van het Leven. Het aanspreken van moeders laat hij aan de wakers over, maar Stoffer wil met zijn aanwezigheid “de wakers steunen in hun belangrijke werk”.

Lees ook: Verkiezingen komen eraan: dit vinden partijen van abortus

Yesilgöz woest

Toen Dilan Yesilgöz hier lucht van kreeg, bekritiseerde ze hem publiekelijk op X, voorheen Twitter. Met stoom uit haar oren twitterde de VVD-lijsttrekker dat ze klaar is “met dit oerconservatieve gedoe”. Ze vindt het “onbegrijpelijk” dat de SGP-voorman zich “inlaat” met pro-life wakers. Iets later reageert ze geen zin te hebben “om steeds opnieuw te moeten vechten voor vrijheden waar al lang geleden zo hard voor gestreden is.”

Stoffer neemt het op voor de wakers

Stoffer wijst de VVD-lijsttrekker erop dat vrouwen dankzij de wakers de mogelijkheid krijgen om een andere keuze te maken dan abortus. Hij attendeert haar er bovendien op dat het bij abortus “gaat om twee levens. Dat van de vrouw, maar óók om dat van het kind!”, aldus de SGP-lijsttrekker. “Ik sta voor deze vrouwen die op uiterst terughoudende en respectvolle manier aandacht vragen voor weerloos leven! Zij doen dat volledig vrijblijvend en zonder te oordelen.”

Bestel Door het oog van de waker

Ook ChristenUnie kritisch

Naast de VVD heeft ook Mirjam Bikker, lijsttrekker van de ChristenUnie, kritiek geuit op de steunbetuiging van Stoffer: ‘ga naast die vrouwen staan, niet er tegenover’. Volgens Bikker moest Stoffer zich realiseren “dat vrouwen daar in een noodsituatie zijn”. Bij het Radio 1 Journaal gaf ze daarom aan dat ze zelf niet aan een wake zou deelnemen. Zoals vaker verraadt de ChristenUnie haar christelijke wortels, dit keer door het leugenachtige narratief in stand te houden dat pro-life wakers ‘intimideren’ en ‘traumatiseren’.

Kindje gered!

Dat het Leidsch Dagblad schrijft dat vrouwen “overstuur” een abortuscentrum binnenkomen, heeft te maken met hun aangesproken geweten, niet het gedrag van de liefdevolle wakers. Dat lang niet alle vrouwen overtuigd zijn van hun zondige abortusbesluit, blijkt ook wel uit het feit dat vandaag bij de wake waar Stoffer bij aanwezig was een moeder een levensreddende keuze heeft gemaakt! “Het feit dat vrouwen regelmatig op hun hulpaanbod ingaan, zou ons echt te denken moeten geven”, twitterde de pro-life lijsttrekker.

Laatst bijgewerkt: 9 november 2023 16:45

Doneer