Stirezo plaatst billboards tegen abortus: “Ieder kind heeft recht op leven”

Stirezo plaatst billboards tegen abortus: “Ieder kind heeft recht op leven”

THEMA'S:

De toekomst van het ongeboren kind in Nederland is onzeker. Nu het kabinet gevallen is, moeten partijen (opnieuw) hun standpunten gaan innemen over abortus. Daarom heeft Stirezo deze kans gegrepen om een duidelijk pro-life statement uit te dragen dat boven alles uittorent.

Vijf miljoen keer bekeken

De gehuurde billboards waren deze maand een week lang zichtbaar op meerdere plekken in Nederland. De billboards staan langs grote snelwegen als de A28 bij Staphorst, de A15 bij Spijkernisse, en langs de A2 bij 's Hertogenbosch. In totaal zijn de borden zo’n vijf miljoen keer bekeken.

STI WhatsApp-banner

Stirezo-achterban kwam in actie

Toen wij het aanbod kregen om deze billboards te gaan huren, sprongen de medestanders van Stirezo massaal bij om dit mogelijk te maken. Binnen enkele dagen was het bedrag opgehaald en dus kon Stirezo de actie laten doorgaan.

“Ieder kind heeft recht op leven”

Er waren meerdere goede pro-life boodschappen om uit te kiezen. De medestanders van Stirezo hebben massaal gestemd op de uiting “Ieder kind heeft recht op leven”. Dit raakt goed de kern van het abortusdebat: omdat er geen verschil is tussen een geboren- en een ongeboren kind, heeft ook een kind in de baarmoeder recht op leven.

Lees ook: Rutte IV: ongeboren kinderen doden als ‘mensenrecht’

Censuur

De billboardactie verliep echter verre van vlekkeloos. Meerdere billboardeigenaren weigerden ons pro-life getuigenis uit te dragen. Ze zijn er echter niet in geslaagd om de boodschap van Stirezo te saboteren. Andere eigenaren stonden te popelen om met hun billboard op te komen voor het ongeboren kind.

Pro-life groeit

Het belang van deze actie is groot. Steeds meer Nederlanders staan namelijk kritisch tegenover abortus. Vooral onder jongeren is deze tendens goed merkbaar. Met deze billboards weten zij zich gesteund in de strijd tegen de gruwelijke zonde van abortus. Deze reusachtige borden spelen ook een grote rol in het terugveroveren van de publieke ruimte die jarenlang door de abortuslobby werd gedomineerd.

Laatst bijgewerkt: 16 augustus 2023 14:45

Doneer