Tweede Kamer krijgt rapport van Kies Leven: 'Maak van abortus geen mensenrecht'

Kees van Helden (derde van rechts) met aan zijn rechterhand Diederik van Dijk en aan zijn linkerhand Mirjam Bikker.

Tweede Kamer krijgt rapport van Kies Leven: 'Maak van abortus geen mensenrecht'

THEMA'S:

De Nederlandse abortuspraktijk is ontspoord. De vereniging Kies Leven brengt het kritisch rapport Zorgen om zwangerschapsafbreking in Nederland 2023 uit. Alle Tweede Kamerleden hebben een exemplaar gekregen.

Kees van Helden

"Al jaren is er een beweging aan de gang die abortus steeds verder wil normaliseren", zegt Kies Leven-coördinator Kees van Helden. "Het moet eenvoudiger, het moet laagdrempeliger en het mag zeker geen negatieve gevolgen hebben. Elk ander geluid over abortus wordt tegengesproken of zelfs ontkend."

Nieuwe Kamerleden wordt wegwijs gemaakt

Van Helden merkt op dat meer dan de helft van de Tweede Kamer uit nieuwe leden bestaat. Het rapport is bedoeld om de nieuwelingen te "voorzien van actuele informatie over het thema abortus". De Kies Leven-publicatie kan Kamerleden wegwijs bieden in complexe materie als de strafrechtelijke status van abortus.

Diederik van Dijk

Kees van Helden heeft het rapport aangeboden aan de Tweede Kamerleden Diederik van Dijk (SGP) en Mirjam Bikker (ChristenUnie). De andere parlementariërs kregen een exemplaar in hun postvakje. BBB stuurde een fractiemedewerker.

Abortus is geen zorg

"Het is onze wens en gebed dat de informatiegids de basis mag zijn voor een cultuurverandering in het denken over het ongeboren leven," zegt Van Helden. "Laten we niet normaal maken wat niet normaal is. Het doden van ongeboren kinderen is geen medische zorg en mag nooit een mensenrecht worden."

Het volledige rapport kunt u hier bestellen of als PDF downloaden.

Laatst bijgewerkt: 27 februari 2024 17:30

Doneer