Waker vertelt: tienwekenpoppetje krachtig wapen in de strijd tegen abortus

Pro-life wakers maken gretig gebruik van het befaamde tienwekenpoppetje. Het brengt het gesprek over abortus weer terug naar de kern van de zaak: het ongeboren kindje wiens leven op het spel staat. (Deze foto is overigens niet genomen bij het abortuscentrum uit dit verhaal).

Waker vertelt: tienwekenpoppetje krachtig wapen in de strijd tegen abortus

Financiële zorgen, vader uit beeld, emotioneel niet klaar voor moeder-zijn… Abortusvoorstanders voeren veel drogredenen aan om hun immorele standpunt overeind te houden. Er is één ding waar ze niet over willen praten, en dat is het ongeboren kindje dat gedood wordt.

‘Zit hier een abortuscentrum?’

Tijdens een wake in Amsterdam spreekt een vriendelijke man ons aan terwijl hij zijn hond uitlaat. Hij woont in de buurt, maar weet niet dat hier een abortuscentrum is. Ik kan hem dat niet kwalijk nemen, het is een heel onopvallend gebouw. Wie wil er nou in de buurt wonen van een instituut waar iedere werkdag tientallen kinderen worden gedood?

Waken bij abortuscentra is een recht en moet dat blijven!

‘Ik ga toch ook niet voor uw kerk staan met een spandoek?’

Het blijkt dat de man niet onze standpunten over abortus deelt. Dat wij anderen ‘ermee lastig vallen’ vindt hij het meest bezwaarlijk. “Zou u het prettig vinden als ik met een spandoek voor uw kerk zou staan?”, vraagt hij mij verwijtend. “Ik zou u meteen vriendelijk uitnodigen om binnen te komen”, antwoordt een van mijn medewakers hem ad rem. Dit is duidelijk niet de reactie waar hij op hoopte.

Poppetje laat arts afdruipen

De man – die ons steeds minder vriendelijk te woord staat – blijkt arts te zijn. wanneer ik hem het tienwekenpoppetje laat zien, raakt hij zichtbaar geïrriteerd. Hij beticht ons zelfs van “bedrog” – het kindje zou met tien weken nog niet zover zijn gevorderd. Ik laat hem een foto van een 10-weken echo zien. Hij gaat hier niet op in en begint snel over ons christelijk geloof. Want dat is uiteindelijk de reden dat wij abortus afwijzen. Abortus is een zonde omdat het een kwetsbaar, door God geschapen kindje doodt.

Lees ook: Opgepakte waakster doet haar verhaal: “ik vond het vooral heel verdrietig voor het ongeboren leven”

Zonder God is moord geen zonde

De man gelooft naar eigen zeggen in “toeval”, en niet in God. “Geloven is niets anders dan angst voor de dood”, beweert de man stellig. Niet iedereen die het bestaan van God afwijst, is een voorstander van abortus. Maar wij als christenen zijn wel de enigen die onze overtuiging dat moord – binnen of buiten de baarmoeder – immoreel is kunnen onderbouwen. Als God niet bestaat, en alles slechts ‘toeval’ is, wat is er dan mis met het doden van mensen die het ‘maatschappelijk belang’ niet dienen of in de weg staan?

Dit verhaal – en meer! – staat in de nieuwe uitgave van ons boek Door het oog van de waker. Bent u benieuwd naar meer verhalen van deze moedige pro-lifers? Bestel dan hier gratis uw exemplaar van dit innemende pro-life boek:

Bestel Door het oog van de waker

Laatst bijgewerkt: 2 mei 2024 13:34

Doneer