Stirezo stuurt 10-wekenpoppetje naar alle aborteurs van Nederland

Stirezo stuurt 10-wekenpoppetje naar alle aborteurs van Nederland

"Lang leve het kind!", "Walgelijke post", "Complimenten! De waarheid moet gehoord en getoond worden!" Het Pro-Life Starterspakket dat Stirezo in december naar alle Kamerleden stuurde, heeft de gemoederen flink bezig gehouden in Den Haag, bij onze achterban en op sociale media. De commotie hieromtrent werd landelijk nieuws. Het moge duidelijk zijn dat ons pro-life poppetje het geweten aanspreekt. Daarom heeft Stirezo nu de volgende stap gezet: deze poppetjes sturen naar alle aborteurs van Nederland en hun lobbyisten, met twee belangrijke brochures en een begeleidende brief. Dit is de inhoud van de brief die we aan alle aborteurs in Nederland hebben gestuurd:

Geachte heer/mevrouw,

Dit vind ik een moeilijke brief om te schrijven. In deze tijd van polarisatie praten voor- en tegenstanders van abortus meer over- en tegen elkaar dan met elkaar. Dit wil ik nu graag doorbreken.

Ik weet dat u het waarschijnlijk erg druk heeft, maar ik wil u vragen om deze brief niet weg te gooien, maar te lezen. Ook hoop ik zeer dat u de tijd kunt vinden om erop te reageren.

Want als er een ding is waar u en ik het over eens zijn, is het dat abortus een ontzettend belangrijk onderwerp is waar niet lichtzinnig mee moet worden omgegaan.

Er bestaan schrijnende situaties waarin voor sommigen het beëindigen van het leven van het kindje de minst slechte optie lijkt. Deze omstandigheden kunnen erg zwaar zijn. Dit neemt echter niet weg dat het opzettelijk doden van een kind, geboren of niet, nooit een oplossing kan zijn.

Abortus biedt namelijk geen oplossing van een daadwerkelijke probleem. Een zwangerschap kan immers niet ongedaan gemaakt worden. Het kindje verdwijnt niet, maar wordt gedood. De vrouw in wie de abortus is uitgevoerd is al moeder, maar nu van een dood kind.

Bestel Catechismus tegen abortus

Hoe verder de zwangerschap is gevorderd, hoe meer het kind meekrijgt van zijn of haar dood. Dit stille leed breekt mijn hart, en vaak ook dat van de moeder. Dit verklaart waarom zoveel vrouwen door een rouwproces gaan na een abortus.

Misschien heeft u het er soms zelf ook moeilijk mee gehad. Dat zou ik me goed kunnen voorstellen. Zelfs als het in uw ogen het minste kwaad lijkt, moet het voor iemand die als arts gestudeerd heeft contra-intuïtief hebben gevoeld om het leven van zo’n klein weerloos mensje te beëindigen.

Zoals u aan ons logo bovenaan de brief kunt zien, schrijf ik u namens Stirezo, een christelijke pro-life stichting die zich inzet voor het ongeboren kind. Zij hebben geen stem. Dus die willen wij voor hen zijn.

Ieder mens begint namelijk als een ongeboren kind. Door God geschapen en geliefd, net als u en ik overigens. Het popje dat voor u ligt representeert een ongeboren kindje van tien weken na de conceptie.

Dit sturen wij u niet op om u te kwetsen of mee lastig te vallen, in tegendeel. Ik hoop en bid dat het u aan het denken zet. Kijk er eens goed naar. Zo’n mooi mensje, zo complex gemaakt. En dan is dit nog maar een plastic replica. U weet beter dan ik dat een echt ongeboren kindje van tien weken veel verfijnder in elkaar zit.

STI ongeboren kind poppetje

Dit kleine realistische poppetje van een ongeboren kindje van 10 weken brengt het abortusdebat weer tot leven.

Om u de kans te geven op uw eigen tijd ons standpunt te overwegen heb ik ook speciaal voor u onze twee beste brochures bijgevoegd. Allereerst de Catechismus tegen abortus, daarin staat niet alleen in vraag-en-antwoordvorm uitgelegd hoe een abortus te werk gaat, maar ook meer filosofische vragen die aan uw werk te grondslag liggen zoals: ‘wat is een mens?’ en ‘waarvoor is de mens door God geschapen?’

Het andere boek dat ik voor u heb bijgevoegd is Door het oog van de waker. Dit boek bevat ooggetuigenverslagen van onze pro-life wakers. In de media worden zij ten onrechte afgebeeld als ‘haatdragende mensen die vrouwen lastigvallen’. Misschien denkt u dat ook wel. Weet dat zij u absoluut niet haten, ze bidden juist voor u. Ook terwijl ik deze brief schrijf.

U bent namelijk niet onze vijand, want u bent een mens, naar Gods evenbeeld geschapen net als ik. En daarom verdient u het om respectvol behandeld te worden vanaf uw conceptie tot uw levenseinde. Dit willen wij voor alle mensen.

Ik zou me goed kunnen voorstellen dat de inhoud van dit pakket veel bij u los heeft gemaakt. Ik hoop en bid dat het u aan het denken zet, en u de tijd en moed vindt om mij te antwoorden.

Met pro-life groet, namens alle biddende medestanders van Stirezo,

Hugo Bos, Campagneleider Stirezo

Lees ook: SP-fractie weigert pro-life poppetjes in ontvangst te nemen. Stirezo kondigt nieuwe actie aan

Laatst bijgewerkt: 22 februari 2024 15:50

Doneer