Wanneer de baby de moeder op wonderlijke wijze terugbetaalt voor haar opoffering

De wetenschap laat zien dat moeder en baby nóg inniger verstrengeld zijn, zelfs op cellulair niveau.

Wanneer de baby de moeder op wonderlijke wijze terugbetaalt voor haar opoffering

THEMA'S:

De moeder-kindrelatie is intiem en emotioneel. De moeder geeft alles aan de baby die zich in haar schoot ontwikkelt in een daad van liefde. Deze ontroerende zorg en opoffering verklaren de universele waardering van het moederschap. Het zou ook de antipathie van links kunnen verklaren, dat alle banden van afhankelijkheid haat en zwangerschap als een beperking van de vrijheid van de vrouw ziet.

Prachtige ontdekkingen over moeder-kind-relatie

De band gaat echter niet alleen over opoffering. Terwijl de wetenschap het mysterie van het moederschap onderzoekt, doen onderzoekers een aantal prachtige ontdekkingen. De relatie tussen moeder en kind is bijvoorbeeld geen eenrichtingsverkeer van de moeder. De band eindigt niet bij de geboorte. Er zijn momenten waarop het kind de moeder op wonderbaarlijke wijze terugbetaalt voor haar opoffering.

Fabelachtig verbonden met moeder

Elke ontdekking maakt steeds duidelijker dat het kind een apart en individueel wezen is, onafhankelijk van de moeder maar toch fabelachtig verbonden. Ongelooflijk genoeg wordt deze zeer emotionele en spirituele relatie weerspiegeld in de biologische werking van de band.

Help zuster Monja met een gift

De baby en de moeder wisselen cellen uit

De cellen van de baby verschillen inderdaad van die van de moeder vanaf de conceptie. Maar omdat de moeder de ontwikkeling van de baby voortdurend voedt en helpt, vinden haar cellen hun weg naar het lichaam van het kind. Wetenschappers zeggen nu dat de cellen van de baby hun weg vinden naar het lichaam van de moeder en daar blijven. Maar liefst 6 procent van het vrij zwevende DNA in de zwangere moeder kan afkomstig zijn van de baby, wat na verloop van tijd afneemt.

Cellen baby laten permanente afdruk achter

Het proces van uitwisseling en circulatie van cellen wordt microchimerisme genoemd. De fysieke aanwezigheid van het kind in de moeder gaat dus door tot lang na de geboorte. De cellen van de baby laten een permanente afdruk achter in de weefsels, het bloed, de botten, de hersenen en de huid van de moeder, waar ze tientallen jaren kunnen blijven. Deze aanwezigheid geldt voor alle kinderen van de moeder, zelfs bij een miskraam of abortus in de tweede termijn.

Lees ook: 10 redenen waarom abortus een kwaad is

"Constant gesprek" tussen cellen

Deze cellen zijn vaak stamcellen met verbazingwekkende regeneratieve en reproductieve krachten. Een fascinerend artikel in Scientific American beweert dat er een "constant gesprek" gaande is tussen de cellen. Na de geboorte geloven wetenschappers steeds meer dat dit genetische materiaal de gezondheid van de moeder jarenlang kan beïnvloeden.

Baby beschermt moeder

Studies van deze microchimere conversaties bevinden zich nog in de beginfase van de analyse. Toenemend bewijs toont echter een ontroerende overweging van de kant van deze foetale cellen. Tijdens de zwangerschap zullen sommige maternale ziekten verdwijnen omdat deze foetale stamcellen naar de plaats van het letsel zullen snellen en het beschadigde orgaan of hart van de moeder zullen herstellen. De moeder beschermt de baby dus tegen gevaar van buitenaf, terwijl de stamcellen van de baby interne gevaren opsporen en de moeder weer opbouwen voor een veilige bevalling.

Natuurlijke kraamzorg

Na de geboorte gaan de cellen van de baby verder met hun werk, dat na verloop van tijd afneemt. Sommige onderzoekers geloven dat foetale stamcellen het risico op borstkanker en andere vormen van kanker verminderen. De cellen lijken auto-immuunziektes zoals reumatoïde artritis te bestrijden. Er is ontdekt dat ze moeders met schildklier- en leverschade helpen door te veranderen in orgaancellen. Het hart van de moeder zou het doel kunnen zijn van de reparatiemissies van de cellen.

Aantal kinderen is van invloed

Het aantal kinderen lijkt geen invloed te hebben op het regeneratieve vermogen van de foetale cellen. De belangrijkste factor was de datum van de laatste geboorte. De zwangerschapsduur moet minstens 20 weken zijn om effect te hebben. De regeneratieve kracht van de cellen neemt af met de tijd en ze planten zich minder voort.

Een antifeministische conclusie

De bevindingen zijn wonderbaarlijk maar niet verrassend. Deze wederzijdse hulp komt overeen met hoe God de dingen heeft geschapen met een doel. De liefde en de leven-gevende opoffering van het moederschap zouden wederkerigheid moeten vinden in de natuur. Het zou niet meer dan normaal zijn dat een fysieke band de morele band aanvult en zelfs dat deze afneemt naarmate het kind zich ontwikkelt in de richting van minder afhankelijkheid op volwassen leeftijd.

Abortus vernietigt het welzijn van de moeder

Deze relatie wijst op de tragedie van abortus, die het morele en mentale welzijn van de moeder kan vernietigen en haar ook lichamelijke voordelen kan ontnemen. Feministen beweren dat zwangerschap de gezondheid van de moeder in gevaar brengt. Het baren van kinderen draagt juist bij aan de gezondheid van de moeder. Zowel moeder als kind hebben er lichamelijk, psychisch en spiritueel baat bij. Kinderen zijn in alle opzichten een zegen voor het welzijn van de moeder en geen vloek voor haar vrijheid. Feministen zouden er goed aan doen de wetenschap te volgen en het krijgen van kinderen te omarmen.

Dit artikel verscheen eerder op tfp.org.

Laatst bijgewerkt: 30 november 2023 10:23

Doneer