Abortusactiviste Pia Dijkstra wordt zorgminister

Pia Dijkstra (D66)

Abortusactiviste Pia Dijkstra wordt zorgminister

THEMA'S:

D66 draagt Pia Dijkstra voor als minister voor Medische Zorg in het demissionaire kabinet-Rutte IV. De politica is een fervent voorstander van abortus en euthanasie.

Minister verantwoordelijk voor euthanasie en abortus

Pia Dijkstra neemt de taken over van Ernst Kuipers, die plotsklaps vertrokken is naar een baan waarvan niemand mag weten wat die inhoudt. Onder Dijkstra's taken vallen het medisch-ethisch beleid rond onderwerpen als euthanasie en abortus.

Wie is Pia Dijkstra?

De 69-jarige Dijkstra studeerde theologie en was nationaal bekend als nieuwslezeres van het NOS Journaal. Van 2010 tot 2021 zat zij in de Tweede Kamer namens D66. Dijkstra verwierf vooral naam met haar euthanasiasme: zij was kartrekker van het initiatief Voltooid Leven, dat geassisteerde zelfmoord verder wil legaliseren.

Volg STI op Telegram

Dijkstra was drijvende kracht achter orgaanroof-systeem

Dijkstra ijverde ook voor de invoering van fastfood-abortus, door het afschaffen van de vijf dagen bedenktermijn. Maar de D66'ster beperkte zich op medisch-ethisch gebied niet tot abortus en euthanasie. Dijkstra was de drijvende kracht achter de orgaanroof door het systeem waarbij je na overlijden standaard orgaan'donor' bent.

Slecht nieuws voor het ongeboren kind

De benoeming van Pia Dijkstra is slecht nieuws voor het kwetsbaar leven, bovenal het ongeboren kind in de baarmoeder. Het valt te hopen dat er spoedig een nieuw kabinet komt, dat breekt met het linkse abortusgedram.

Laatst bijgewerkt: 3 februari 2024 07:47

Doneer