Boete voor Poolse ziekenhuizen die abortus weigeren

Premier Donald Tusk dringt abortus op in Polen. Bron afbeelding: Flickr / European Parliament.

Boete voor Poolse ziekenhuizen die abortus weigeren

THEMA'S:

Het recht op leven staat onder druk in Polen. De overheid deelt boetes uit aan ziekenhuizen die weigeren om ongeboren kinderen te doden.

Donald Tusk

De pro-abortusmaatregel komt uit de koker van Donald Tusk, die sinds een half jaar premier van Polen is. Tusk is links-liberaal en wil zijn land zo snel mogelijk ontdoen van het katholicisme en de daaruit voortvloeiende gezinswaarden. Ook het recht op leven van ongeboren kinderen moet wijken.

Bestel Catechismus tegen abortus

Boete van 127.000 euro

Het Pabianice Medisch Centrum staat juist voor het recht op leven. Dit ziekenhuis krijgt nu een boete van omgerekend 127.000 euro. De aanleiding is de weigering om een ongeboren kind te doden in de 14de week van de zwangerschap.

Artsen verplicht tot aborteren

Als ziekenhuizen zwichten voor de staatsdwang, dan worden artsen in gewetensnood gebracht. Zij worden dan verplicht tot meewerken aan abortus, op straffe van verlies van hun medische licentie. Dat is precies wat de Europese Unie wil. Die zet Polen al jaren onder druk om abortus verder te legaliseren.

Lees ook: EU-parlement wil gewetensvrijheid van medisch personeel inzake abortus afschaffen

President kan veto uitspreken

De abortusdwang van premier Tusk wordt nu nog afgeremd door president Andrzej Duda, die bekend staat als een conservatieve pro-lifer. De verwachting is dat hij zijn veto uitspreekt over pro-abortusmaatregelen.

Zal Polen een pro-life president kiezen?

Volgend jaar gaan de Polen naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Dat zal veel verschil maken voor het ongeboren kind. Laten we bidden en hopen dat het Poolse volk naar zijn geweten luistert en een pro-life kandidaat kiest.

Laatst bijgewerkt: 3 juli 2024 13:53

Doneer