Frans Timmermans wil misdaad van abortus witwassen

Nadat de motie van partijgenoot Corinne Ellemeet om abortus uit het Wetboek van Strafrecht te halen is gesneuveld, is de GL-PvdA-lijsttrekker vastbesloten om dit opnieuw te proberen.

Frans Timmermans wil misdaad van abortus witwassen

THEMA'S:

Met het premierschap in het vizier reisde Frans Timmermans van zijn kantoor in Brussel naar Nederland. De voormalig Europees Commissaris heeft grote plannen om ons land in te richten naar zijn linkse agenda. Zijn gefuseerde partij GroenLinks-PvdA staat bij velen bekend om haar radicale klimaatplannen, open grenzen en torenhoge belastingen. Wat niet iedereen weet, is dat deze ‘klimaatpaus’ ook onversneden abortusvoorstander is.

‘Abortus is zorg, geen misdaad’

Abortus is geen misdaad.” Dat was de naam van de motie die zijn partijgenoot Corinne Ellemeet in mei indiende samen met andere leden van het politieke abortussyndicaat. Gelukkig werd hiervoor geen meerderheid behaald. In het verkiezingsprogramma van de partij van Frans Timmermans staat dat GL-PvdA zich “hard [blijft maken] voor het verwijderen van abortus uit het Wetboek van Strafrecht.” Dit vindt Timmermans een logische stap: “Dit gaat over zorg, niet over strafrecht. Dat is psychologisch een heel groot onderscheid, voor vrouwen en artsen.”

Lees ook: Verkiezingen komen eraan: dit vinden partijen van abortus

Timmermans hoopt op zwak VVD

GL-PvdA voegde gisteren dan ook de daad bij het woord door het initiatiefwetsvoorstel in te dienen. Timmermans hoopt dat de VVD deze keer overstag gaat, en abortus decriminaliseert. In mei stemde die partij nog nipt tegen de motie van Ellemeet waardoor er geen meerderheid werd behaald. Timmermans vermoedt dat er bij de VVD nu ruimte is om het voorstel te steunen. “Misschien is er wel een meerderheid te halen”, hoopt de GL-PvdA-lijsttrekker. Gezien de pro-abortus uitingen van VVD-lijsttrekker Yesilgöz moet gevreesd worden dat die hoop niet ijdel is.

Timmermans heeft de buik vol van pro-life wakers

Zoals iedere socialist is hij alleen een voorstander van demonstratierecht als het zijn politieke agenda dient. Dat honderden activisten een snelweg blokkeren ‘voor het klimaat’ moet volgens Timmermans kunnen, maar wanneer een klein groepje christenen op een stoep getuigen van het ongeboren kind is de rechtstaat opeens te klein. In het partijprogramma van GL-PvdA staat daarom ook dat ze “streng optreden” tegen pro-life wakers die zij betichten van “intimidatie”.

Bestel Door het oog van de waker

Abortusactivisten intimideren pro-lifers

De partij van Timmermans was dan ook woedend toen SGP-lijsttrekker Chris Stoffer in verkiezingstijd bij een abortuscentrum twee wakers een hart onder de riem stak. Toen GL-PvdA lucht kreeg van het plan van kandidaat-Kamerlid Diederik van Dijk (SGP) om de volgende dag hetzelfde te doen, kwamen Ellemeet en oud-PvdA-fractievoorzitter Lilianne Ploumen hoogstpersoonlijk naar het abortuscentrum om leugenachtige leuzen als “jouw lichaam, jouw keuze” op de stoep te krijten. Op X liet Timmermans weten dat hij deze actie “prachtig” vond. Omdat er zich daarnaast tientallen abortusactivisten hadden verzameld, voelde de SGP’er zich genoodzaakt om bij een ander abortuscentrum wakers te bemoedigen.

Ellemeet en Ploumen abortusslogans

Corinne Ellemeet (l) en Lillianne Ploumen (r) krijten leugenachtige abortusslogans op de stoep voor het abortuscentrum waar SGP-kandidaat-Kamerlid Van Dijk wakers een hart onder de riem wilde steken (beeld: X).

Timmermans leidt een radicale pro-abortuspartij

Frans Timmermans is een onversneden abortusvoorstander. Dit blijkt niet alleen uit zijn eigen uitingen, maar ook uit de beruchte abortusactivisten waar hij zich trots mee associeert. Zijn partij heeft het ongeboren kind de oorlog verklaard. De GL-PvdA-lijsttrekker liet gisteren nog op X weten het “ontzettend belangrijk” te vinden “dat we duidelijk maken dat abortus niet crimineel is.” Maar, zelfs als het – Gode, verhoede het! – linkse partijen zou lukken om abortus uit het Wetboek van Strafrecht te halen, verandert dat niks aan het feit dat abortus moord is. Dit is namelijk een grove zonde tegen God omdat bij iedere abortus een kindje naar Zijn evenbeeld bruut wordt gedood.

Laatst bijgewerkt: 16 november 2023 13:59

Doneer