In Amsterdam tegen abortus: 'Moedig dat jullie in zware regen je idealen verdedigen!'

Pro-lifers op straatcampagne tegen abortus

In Amsterdam tegen abortus: 'Moedig dat jullie in zware regen je idealen verdedigen!'

THEMA'S:

Jonge vrijwilligers van Stirezo en TFP Studentenactie Europa voeren pro-life straatcampagnes bij de universiteiten van Nederland. Deze keer doen ze de Universiteit van Amsterdam aan.

Zware regen weerhoudt ons niet

Onze groep vrijwilligers was al onderweg naar de hoofdstad van Nederland, toen de regenbuien niet meer op zich lieten wachten. Er was geen enkele twijfel onder de activisten: “Dan worden wij maar nat voor het ongeboren kind!” De studenten en omwonenden liepen gehaast op straat, terwijl enkelingen een paar keer omkeken wat die mensen met rode cape uitdeelden. Ondanks dat sommige studenten voor abortus zijn, vertelden zij dat het moedig en heldhaftig is om in de zware regen onze idealen te verdedigen.

'Waarom ontken je de vrijheid van het kind?'

Terwijl er honderden pamfletten werden uitgedeeld en tientallen debatten werden gehouden, kon iemand zijn mening niet meer verbergen en riep luidkeels: “Laat die vrouwen doen wat ze willen, zij hebben die vrijheid!” Onze vrijwilligers wisten dat zwijgen een verlies zou zijn voor de publieke opinie, dus antwoordden: “Waarom ontken je de vrijheid van het kind?”

Bestel Catechismus tegen abortus

"Het maakt mij niet uit dat het moord is!"

Wij liepen op de schreeuwende student af en vroegen naar zijn onderbouwing. De student: “De vrouw heeft autonomie over haar eigen lichaam en kan er mee doen wat ze wilt, ongeacht of er een baby in haar buik zit.” Ons antwoord: “Geeft u dan toe dat abortus een mensenleven wegneemt en dus moord is?”. De student keek ietwat paniekerig om zich heen en eindigde het gesprek met “Het maakt mij niet uit dat het moord is!”, de studenten die voorbijliepen waren stomverbaasd en namen stilletjes de pamfletten aan met ‘Bid en strijd om een einde te maken aan de zonde van abortus!’

Werken moderne ‘oplossingen’ voor gezinnen?

Bij de hoofdingang van de UvA had een student zich opengesteld voor een ideeënwisseling. Keurig gaf hij keurig antwoord op onze, maar bleek niet consistent in zijn gedachten. Op de vraag “Als er meer gezinnen zijn die openstaan voor adoptie, dan dat er kinderen zijn die geaborteerd worden, is adoptie dan niet redelijker dan abortus?” antwoordde hij bijvoorbeeld met: "Ik ben eigenlijk helemaal niet tegen adoptie, we hebben zelfs meer gemeen dat je denkt."

Lees ook: Op straat tegen abortus: "Ja, het is moord in sommige opzichten"

'Feministische wetten zijn goed'

De student vervolgde: "Zo zijn voorbehoedsmiddelen de beste bescherming tegen abortus en gezinnen de juiste middelen geven om hun kinderen op te voeden, om hun zwangerschap te kunnen uitdragen zonder financieel geruïneerd te worden en hun baan op te geven werkt. Feministische wetten die vrouwen beschermen zijn eigenlijk best goed om vrouwen in staat te stellen hun moederplichten uit te voeren. Dus ik ben helemaal voor beleid dat zoveel mogelijk gezinnen laat bestaan, of het nu de christelijke definitie van het gezin is of een andere definitie."

Bestel Door het oog van de waker

Moreel kompas ontbreekt

Er is op de universiteitscampussen een zichtbaar gebrek aan een geloofssysteem, authentieke filosofie en een zichtbare, uitgesproken en heldere autoriteit van de morele wet. De studenten van vandaag de dag krijgen hun overtuigingen met de paplepel ingegoten, maar de waarheid zullen zij daar niet mee leren kennen. De Kerk is de enige échte lerares die ons kan onderrichten en heiligen. Helpt u ons daarom mee: ‘Bid en strijd om een einde te maken aan de zonde van abortus!’!

Laatst bijgewerkt: 17 november 2023 14:50

Doneer