Jonge vrouw komt tot inkeer in abortuscentrum: ‘dit is zo fout!’

Dit is geen afbeelding van de jonge vrouw en haar baby in het artikel.

Jonge vrouw komt tot inkeer in abortuscentrum: ‘dit is zo fout!’

“Wat in mijn buik groeit is van mij.” Dit besef kwam keihard binnen bij de 19-jarige Michelle toen zij in het abortuscentrum was. De ongewenst zwangere studente besloot daarop rechtsomkeert te maken en voor het leven van haar dochtertje te kiezen. Ook de vader van het kind besloot zijn verantwoordelijkheid te nemen en zorg te dragen voor het kind.

Nog maar twee maanden verkering

Ze woonde nog bij haar ouders, zat midden in haar studie en had nog maar twee maanden een relatie met de vader van hun ongeboren kind. ‘Redenen genoeg voor een abortus’, zo is de beredenering in onze tijd. Michelle dacht daar aanvankelijk blijkbaar net zo over, want zij maakte de keuze om naar het abortuscentrum in de buurt af te reizen om haar kindje te laten doden.

Lees ook: Waakster vertelt: jongetje gered! “Nooit meer abortus!”

‘Dit is zo fout!’

Terwijl ze in het abortuscentrum is, voelt ze dat het niet goed is. In een interview met het Nederlands Dagblad omschrijft ze dat gevoel alsof er “iets in haar binnenste schreeuwde: ‘Dit is zo fout, wat in mijn buik groeit, is van mij’”. En ondanks de twijfels die er door haar hoofd spookten over de onzekere toekomst voor haar als moeder van een levend kind, besloot ze voor het leven van haar dochter te kiezen.

“Ik ben blij dat ik moeder ben”

De keuze om het leven van haar dochtertje te sparen is inmiddels bijna twee jaar geleden. Haar dochtertje is nu inmiddels één jaar. Met hulp van haar ouders en schoonouders lukt het Michelle en haar vriend om hun dochtertje een warm thuis te bieden. Comfortabel is het allerminst, maar spijt heeft ze zeker niet: “ook al was het begin met Emma lastig, nu ben ik toch blij dat ik moeder ben.”

STI WhatsApp-banner

Geen spijt

Als deze Michelle niet naar haar geplaagde geweten had geluisterd, was niet alleen haar kindje bruut vermoord maar zou ook zij zelf haar leven lang geplaagd worden door verdriet, schuld en spijt. Soms komt dat pas jaren later naar boven. Veel vrouwen in Nederland en elders in haar positie hebben wel deze vreselijke keuze gemaakt, met alle gevolgen van dien. Hun gekwelde geweten is te wijten aan het feit dat ze moeder zijn van een gedood kind, en wel op hun eigen initiatief. Daar valt niet tegen te beredeneren of voor weg te lopen.

Lees ook: 18 vrouwen vertellen: 'Ik heb spijt van mijn abortus'

Laatst bijgewerkt: 26 juni 2023 16:18

Doneer