‘Kill the Baby’: Abortusactivist verschijnt op catwalk met lichaamsdelen van kinderpoppen

Om de nominatie voor haar abortusverheerlijkende videoclip te vieren, poseert Kim Hoorweg op het Nederlands Film Festival in een witte jurk gedecoreerd met lichaamsdelen van kinderpoppen. Het gouden kalf (sic) dat ze in de wacht hoopt te slepen, zou de afgoderij van ‘mijn lichaam, mijn keuze’ wel goed illustreren. (Beeld: Twitter).

‘Kill the Baby’: Abortusactivist verschijnt op catwalk met lichaamsdelen van kinderpoppen

THEMA'S:

“Dood de baby, ik ben je mammie niet. Je bent niet mijn probleem, [het is] mijn baarmoeder.” Deze abortusteksten zijn afkomstig van een ‘lied’ genaamd ‘Kill the baby’ van abortusactivisten Nadya Osnabrugge en Kim Hoorweg. De verontwaardiging over de tekst en de bijbehorende videoclip was dermate groot dat het destijds leidde tot Kamervragen. Nu is de gruwelijke abortusvideoclip genomineerd voor “beste muziekvideo van het jaar” door het Nederlands Film Festival.

Parodie op pro-life?

Op de video die met het abortusgeblèr gepaard gaat, is meerdere keren te zien hoe een babypop op gruwelijke wijze wordt vermoord door Osnabrugge en Hoorweg. De verdedigers van de video pretenderen dat "het taalgebruik van de anti-abortusbeweging op een hyperbolische manier verbeeld wordt." De boodschap lijkt te zijn: ‘dit is hoe pro-lifers abortus zien’. Aangezien er echter geen aanwijsbaar verschil bestaat tussen een geboren- en een ongeboren kind, is het geen parodie of overdrijving. Wat het kindje betreft bestaat er immers geen verschil tussen een kind te doden als hij of zij anderhalf is, of hetzelfde kind twee jaar eerder.

Lees ook: Satanisten werpen zich op als ‘verlossers’ na de vernietiging van Roe v. Wade

Zelf voor abortus gekozen

De Rotterdamse meidengroep waar Hoorweg en Osnabrugge bij horen probeert naar eigen zeggen het taboe rond abortus te doorbreken. De aanleiding hiervoor was dat Hoorweg in 2017 zelf een abortus liet plegen. Ze stoorde zich aan het pro-life getuigenis dat zij op het punt stond om haar eigen kind te doden. De première van dit abortusverheerlijkende lied vond destijds plaats in de Remonstrantse Arminiuskerk (!) in Rotterdam. Om het satanische plaatje compleet te maken is de albumhoes waar ‘Kill the Baby’ op staat voorzien van de echofoto van het geaborteerde kindje van Hoorweg.

‘Artistieke vrijheid’

Kees van Helden en andere pro-lifers spraken zich meteen uit tegen deze gruwelijke vorm van abortusverheerlijking. In een interview met Family7 wijst Van Helden erop dat de clip naast de schokkende inhoud ook enorm kwetsend is voor mensen die een kindje hebben verloren. “Dit is een klap recht in het gezicht van deze vrouwen”, aldus de KiesLeven-voorman. De verontwaardiging reikte zelfs tot in de Tweede Kamer. Maar minister Ernst Kuipers wuifde de kritische vragen van de SGP en de ChristenUnie weg met een beroep op de ‘artistieke vrijheid’.

STI WhatsApp-banner

Bezorgd om de groei van pro-life

Ondanks de landelijke aandacht die Hoorweg nu krijgt voor haar provocatieve abortusactivisme maakt ze zich zorgen over het feit dat Nederland steeds meer pro-life wordt. Via een tweet in september vorig jaar laat ze weten dat ze het “heel alarmerend” vindt dat ze het pro-life tegengeluid van “een relatief kleine (luide) groep” niet bepaald op prijs stelt. “Let op mensen, abortus is nog altijd een misdaad en geen recht!”, beweent ze de inmiddels verloren strijd om abortus uit het Wetboek van Strafrecht te halen.

Laatst bijgewerkt: 26 september 2023 14:28

Doneer