Nieuwe manoeuvre van regering Biden om abortus door te drukken

President Joe Biden blijft proberen abortus van bovenaf door te drukken, ondanks herziening Roe vs. Wade. (Foto: Gage Skidmore via Flickr, CC BY-SA 2.0)

Nieuwe manoeuvre van regering Biden om abortus door te drukken

THEMA'S:

De Amerikaanse president, Joe Biden, wil via het netwerk van zogenaamde VA ziekenhuizen abortus toch mogelijk maken, ook in staten die abortus verbieden. Dit ondanks de recente herziening van Roe vs Wade, die de beslissingsmacht over abortus aan de staten heeft teruggegeven. Dit meldt LifeNews.

Abortus “ongeachte beperkingen van de staten”

VA staat voor Veterans Affairs. De VA ziekenhuizen zijn speciaal bedoeld voor ex-militairen. Het is het grootste netwerk van ziekenhuizen in de VS. Het ministerie van Veterans Affairs wil door VA ziekenhuizen abortus laten plegen in gevallen van verkrachting of incest of wanneer het leven of de gezondheid van de moeder in gevaar is, "ongeacht de beperkingen van de staten".

‘Reproductieve zorg’

In feite maakt de federale regering van deze bijzondere ziekenhuizen abortuscentra, zelfs in staten die abortus uitdrukkelijk hebben verboden. “Zwangere veteranen en VA begunstigden verdienen het om toegang te hebben tot reproductieve zorg van wereldklasse" aldus VA secretaris Denis McDonough. Eerder probeerde de regering Biden ook al 'abortustoerisme' te faciliteren naar staten die abortus wel toestaan.

STI WhatsApp-banner

‘Abortus ís geen gezondheidszorg’

Volgens velen is de regeringsmaatregel illegaal en in strijd met de federale wet. Een eerdere poging van de regering om abortus in Texas door te drukken, stuitte op een verbod door de rechter. Senator James Lankford, een pro-life Republikein uit Oklahoma, zegt in een brief aan de regering: "Alleen het Congres kan de federale wet veranderen, en het Congres heeft de afgelopen 30 jaar bepaald dat de VA geen abortusdiensten mag aanbieden... Abortus is geen gezondheidszorg en zal dat ook nooit zijn. Gezondheidszorg beschermt leven. Abortus neemt leven.” Lankfords brief is onbeantwoord gebleven.

Abortus brengt grote risico’s met zich mee

"Schande over minister McDonough voor het toegeven aan de eisen van Biden en de radicale abortuslobby om de staats- en federale wetgeving met betrekking tot abortus te schenden. Abortus is geen gezondheidszorg - in feite brengt het ernstige lichamelijke en geestelijke gezondheidsrisico's met zich mee - en het uitbreiden van abortus op verzoek naar de VA is illegaal, punt uit," zei SBA Pro-Life America voorzitter Marjorie Dannenfelser.

Minister, stop de Nederlandse financiering van buitenlandse abortus!

Biden: van tegenstander tot abortuskampioen

Dannenfelser noemt de maatregel “het laatste flagrante voorbeeld van het pro-abortus extremisme dat de Democratische Partij heeft overgenomen. Biden zelf was het er vroeger mee eens dat de belastingbetaler nooit gedwongen zou mogen worden om de vernietiging van onschuldig leven te financieren. Nu staat hij aan het hoofd van de meest pro-abortus regering in de geschiedenis. “

Voor abortus geen draagvlak

“Er is geen wet die de Democraten niet willen herschrijven”, aldus Dannefelser, “of een instelling die ze niet zullen vernietigen in hun streven om abortus zonder grenzen op te leggen - zelfs late abortussen ver nadat ongeboren kinderen pijn kunnen voelen - tot het moment van geboorte, betaald door belastingbetalers, in het hele land.” Volgens haar is er totaal geen draagvlak voor onder de Amerikaanse bevolking.

Laatst bijgewerkt: 15 december 2023 14:35

Doneer